avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani in sarcina gemelara

Buna ziua,
Am intrat eu in concediu de incrijire a copiilor pana in 2 ani.
Locuiesc cu prietena (viitoarea sotie)nu are dreptul pentru indemizatie de crestere a copiilor ,pentru ca nu lucreaza.
Indemizatia de crestere a copiilor pana in doi ani este min 600 si max 1200 ,pe ultimele 12 luni anterioare nasteri,adica 85% din venit.
Iar in situatie cu sarcina gemelara si mutipli ,se majoreaza cu 600 lei.
Aici as vrea sa va pun o intrebare ,referitor la indemizatia de crestere a copiilor intr-o sarcina gemelara :
Se calculeaza 85% pentru fiecare copil,respective min 600 si max 1200 sau cei 600 lei sunt acordati pentru fiecare si nu 85% din venitul pe ultimele 12 luni anterioare nasteri ,pentru fiecare nascut ,in sarcina gemelara?

Va multumesc !
Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2014
adrianlichtenstein, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:48, 27 Martie 2014
1. - Indemnizatia pentru cocediu crestere copil (CCC) este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- In cazul CCC pana la varsta de 2 ani indemnizatia nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei.

2. In caz de sarcina gemelara se acorda o singura indemnizatie pentru CCC la care se adauga cate 600 lei lunar pentru fiecare copil, incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere.

Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia crestere copil dianabos dianabos Buna seara! Incep prin a specifica ca sunt insarcinata in 18 saptamani si urmeaza sa nasc in jurul datei de 18 aprilie 2014. 1. Inca nu am inteles daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatii sarcina gemelara madalinamorariu madalinamorariu Buna ziua. As dorii sa stiu ce indemnizatii sunt in cazul unei sarcine gemelare. De asemeni as dorii sa stiu daca , concediul pre si post natal este la fel ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil cu contract 4 ore de munca RaduAdi RaduAdi Buna.sotia mea lucreaza cu contract 4 ore/zi si are 1 an si 9 luni lucrate.sefa sotiei a spus ca poate intra in concediu crestere copil doar daca are 2 ani ... (vezi toată discuția)