avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Obtinere cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Obtinere cadastru

Buna ziua!
Sotul meu a disparut acum 25 de ani. Am in desfasurare un proces pentru a-l declara mort. As dori sa fac inscrierea in cartea funciara,fiindu-mi utila la proces.
Ma puteti ajuta cu un sfat, cum sa procedez? Mentionez ca nu sunt trecuta pe nici un act de proprietate. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Marian_Belascu , utilizator 15:05, 28 Martie 2014
ce doriti sa inscrieti in cartea funciara? Procesul aflat in desfasurare? In cartea funciara a unui teren proprietatea sotului? Cu ce va ajuta la proces?
In cartea funciara doresc sa inscriu casa si terenul, proprietatea sotului,asa mi-au cerut la proces. Nu sunt facute intabularea si cadastrul,eu fiind numita ca si curator pentru administrarea bunurilor lui.
Contactati un cadastrist din zona - nr. de tel il gasiti pe ANCPI.ro la "Autorizati".
Incheiati un CONTRACT cu respectivul.
Tb sa masoare, sa faca documentatia cadastrala pt inscriere teren, apoi inscrierea constructiei... este posibil sa fie nevoie si de alte operatii in cf (in cazul in care va suprapuneti peste un teren invecinat deja inscris in cf) - specificati impreuna cu executantul in contract toate lucrarile necesare.
Pregatiti copii legalizate dupa titlul de proprietate al terenului, solicitati primariei certificat de atestare a edificarii constructiei (in cazul in care nu aveti acte asupra constructiei) si certificat fiscal in care sa se precizeze ca il folositi la inscrierea in cf, copie buletin, copie conform cu originalul a actului prin care sunteti numita curator.
Taxe BCPI: 120 lei (pt teren) + 60 * 0.05% din valoarea de impozitare a constructiei (pt casa)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren coproprietate ContSters88252 ContSters88252 doua persoane detin in coproprietate(in devalmasie cote de 1/1) un teren.Unul dintre ei construieste legal, cu proiect si autorizatii din fonduri ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie vetturia vetturia Doresc sa inscriu constructia de pe terenul propietate(intabulat) la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara.Am autorizatia de constructie si ... (vezi toată discuția)
Cadastru, carte funciara flori2009 flori2009 Buna! Sunt in ceata totala si as avea nevoie de o lamurire. Detin un imobil in provincie iar ca si act de proprietate am o hotarare care tine loc de act ... (vezi toată discuția)