avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda r.a.t.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda r.a.t.

anul acesta o persoana s-a prezentat la finante da plateasca impozitul pe apartament . din anul 2003 , doar in acest an i s-a spos ca nu poate plati impozitul deoarece intai trebuie sa plateasca o amenda r.a.t. ( calatorie fara bilet pe autobuz ) care dateaza din anul 2003 si de care persoana in cauza nu are habar. nu a platit nici impozitul si nici amenda . ulterior a primit in scrs de la finante somatie sa plateasca amenda alfel va vi condamnat la munca in folosul comunitatii. este corect ? aceasta amenda nu s-a prescris ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:39, 30 Iulie 2009
_S-a prescris , dupa scurgerea termenului de 5 ani.;)
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Am si eu aceasi problema. Am primit o adresa de infintare a popririi asupra disponibilitatilor banesti la locul de munca pentru neplata unei amenzi RAT din anul 2004 luna mai, cand s-a intocmit proces verbal. Nu contest acest fapt si tot odata mi-e greu sa-mi aduc aminte, dar de fiecare data am rezolvat situatia prin faptul ca, ba am platit amenda ,ba m-am inteles pe loc cu controlorul.
Oricum, din cate stiu eu (si poate nu stiu corect sau complet) aceasta amenda s-ar fi prescris dupa scurgerea a 4 ani de la aplicarea amenzii, adica anul 2008., daca se ia dupa data in care s-a intocmit procesul -verbal. Si aici apare dilema mea: in centralizator imi apare data de 31.12.2005 ca amenda la bugetul local. Bineinteles ca stiu faptul ca orice ameda se inscrie pana la sfarsitul anului in curs, in cazul meu ar fi trebuit sa fie anul 2004 (s-ar putea sa grasesc)
In final, acei patru ani se calculeaza dupa data in care s-a intocmit procesul-verbal sau dupa data din centralizator.
cred ca sunt creante bugetare care se prescriu in 5 ani.
Depinde daca nu a fost intrerup cursul prescriptiei.
daca veti plati nu o sa mai recuperati banii

Incercati sa mergeti la finante si daca nu rezolvati acolo :D la judecata
E adevarat ca trebuie sa existe o hotarare definitiva si irevocabila in astfel de cazuri?
Stiu ca sefa mea trebuie sa le raspunda in maxim 5 zile la aceasta adresa, dar mai cunosc un caz asemanator in care s-a cerut propirea pe salariu dar angajatorul respectiv nu ii va raspunde pe motiv ca nu ar exista aceasta hotarare.
Stiu ca cel mai bine ar fi sa platesc aceasta amenda dar daca exista o cale de scapare...de ce nu :innocent::closedtopic:
Stoica Ioana a scris:

_S-a prescris , dupa scurgerea termenului de 5 ani.;)


Daca s-a scurs termenul de 5 ani a intervenit prescriptia.Asa se pare.
Insa daca nu vor sa va lase sa platiti impozitul trebuie sa ii dati in judecata daca nu indreapta singuri acest aspect.
Depuneti o cerere si luati nr de inregistrare.
Apoi va judecati daca nu se rezolva pe cale amiabila.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie dupa 13 ani nichi4u nichi4u Buna ziua.Am primit zilele trecute un titlu executoriu + somatie pentru o amenda \"neplatita\" din anul 2003.Eu nu imi aduc aminte nici cand am luat amenda si ... (vezi toată discuția)
Recuperari amenzi MihaDrag MihaDrag As dori sa stiu cum se procedeaza intr-o primarie la amenzi atunci cand acestea nu sunt lucrate intr-un program ci de mana totul se scrie de mana pe formulare ... (vezi toată discuția)
Amenzi contraventionale dupa 3 ani eugenmarianpopa eugenmarianpopa Buna ziua, Luna aceasta am primit de la ANAF o somatie prin care mi se solicita sa platesc o amenda contraventionala in valoare de 250 Ron. M-am interesat ... (vezi toată discuția)