avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu social SRL-D si PFA in garsoniera
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu social SRL-D si PFA in garsoniera

Salut,

Momentan am un PFA cu sediul in apartamentul cu o camera in care locuiesc si vreau sa infiintez un SRL-D cu sediul social in acelasi loc.

Am mai cautat despre problema asta, dar situatiile erau cu doua societati comerciale, si nu PFA si SRL.

Pot sa trec sediul social pentru SRL-D pe aceeasi adresa, si daca da, este o alta procedura?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: LylMun , utilizator 20:06, 28 Septembrie 2015
Nu veti putea declara sediul unei societati comerciale intr-o incapere in care functioneaza chiar si o pfa, mai ales ca acel spatiu are destinatia de spatiu locative, nicidecum de spatiu comercial.
Am o ruda ce sta la casa intr-o comuna la vreo 20km de orasul in care locuiesc si as putea face sediul social acolo.

Imi puteti spune ce dezavantaje sunt in situatia asta?

Multumesc
Toata corespondenta va veni la sediul societatii; acolo veti fi cautat pentru eventuale controale; documentele originale ale societatii se pastreaza la sediul societatii.
De asemenea, societatea va apartine din punct de vedere fiscal de autoritatile de la sediul social (va fi inregistrata la finantele in raza teritoriala a carora se afla sediul societatii, bunurile din patrimoniu -daca este cazul- vor fi declarate la primaria in raza teritoriala a careia se afla sediul societtii etc.)
Se POATE declara sediul unei societati comerciale si intr-o garsoniera, chiar daca nu este spatiu comercial. In cazul in care il acel spatiu mai functioneaza o societate comerciala, va fi nevoie de o declaratie notariala din partea proprietarului prin care acesta declara posibilitatea acestui lucru.

@juridic dana: eu mi-am facut o firma acum 3 luni, si am exact aceasi situatie, si va asigur ca nu sunt probleme. Dvs. aveti ceva experiente recente?
In cazul in care proprietarul sunt chiar eu, viitorul administrator al firmei, mai tb declaratie notariala? Nepotul meu are sediul social tot la noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu de firma Marta Tot Marta Tot Daca doresc sa nominalizez ca sediu de firma un spatiu din apartamentul meu, prprietate personala, situat intr-un imobil in care mai domiciliaza ca si chiriasi ... (vezi toată discuția)
Doua srl in acelasi apartament?! AlexCost AlexCost Buna ziua, Intr un apartament de doua camere isi are sediul social un Srl. In adresa sediului social este mentionat si \"Camera 1\". Intrebarea este: Mai pot ... (vezi toată discuția)
Cum se poate schimba destinatia unui spatiu comercial in sediu de birouri sau spatiu de locuit? kres kres Cum se poate schimba destinatia unui imobil din patrimoniul societatii din \\"spatiu comercial\\" (magazin) in \\"sediu administrativ\\"sau \\"sediu de ... (vezi toată discuția)