La o intreprindere individuala,fara angajati,sistem real,nu am contract de munca in alta parte, cum platesc asigurare sanatate calculata la salariul minim sau la venitul declarat a carui valoare raportata la 12 luni este sub 35 % salariul mediu?Multumesc!
Multumesc pentru raspuns,ce pot face daca de doi ani platesc CAS la venitul declarat in declaratia 220?Am intrebat pe cei de la ANAF si spun ca ei asa calculeaza.Din textul legii si eu intelesesem ca fiind singurul venit la care se calculeaza Cas nu poate fi mai mic decat salariul minim.
Prin Decizia de impunere vi se stabileste suma de plata, cu titlu de plati anticipate, urmand ca in anul urmator, dupa depunerea D200, sa vi se emita o Decizie de impunere anuala, prin care se vor regulariza platile efectuate in anul anterior.
In concluzie, dvs veti plati anticipat doar ceea ce stabilesc cei de la ANAF.
Daca veniturile au fost sub salariul minim pe economie, trebuie sa mergeti la finante sa platiti diferenta. Din cate am inteles, s-a pus la punct softul. Pana acum a fost o varza; nici cei de la fisc nu stiau ce sa faca, dar daca ajungeai la spital erai neasigurat.
Multumesc pentru informatii,,ultima data cand am fost pe 15 martie, nu figuram cu nimic restant,am intrebat si am primit acelasi raspuns ca ei asa calculeaza,la venitul declarat.Se pare ca pentru doi ani de activitate o sa am cam mult de plata sper sa nu puna si penalitati,nu nu mi s-ar parea normal.