Inca din momentul mutarii in anii 90 socrii mei impreuna cu inca o familie au amenajat gradina din fata blocului plantand pomi, flori si pastrand curatenia in zona respectiva.
Anul trecut am organizat un loc de joaca pentru cei cativa copii din bloc, pe banii nostrii, in aceasta gradina. Am facut acest lucru datorita faptului ca toate parcurile facute in sectorul 3 sunt foarte frumoase dar au un mare defect, curatenia si catei vagabonzi care si-au luat viza de flotant in respectivele parcuri. In concluzie aceste parcuri sunt improprii pentru un copil mic. La acea data am avut acordul verbal al Presedintelui Asociatiei de Locatari si al Administratorului.
Zilele trecute au sosit 2 persoane la respectiva gradina, unde in acel moment se afla soacra si fetita mea, aducandu-i la cunostiinta ca avem termen pana pe 15 mai sa desfiintam acel loc de joaca deoarece a fost facuta o plangere la primarie de catre cineva (banuiesc ca un vecin) pentru "galagie". Mentionez ca aceste persoane nu s-au legitimat sau prezentat si deasemeni nu au prezentat nici o somatie sau alt document dar in schimb au fost politicosi.
Cum pot afla eu daca intradevar sunt de la primarie si daca sunt, ce demersuri pot face pentru a pastra acest loc de joaca.
In primul rand, ar fi fost normal ca cei doi sa se si legitimeze. Insa , chiar daca nu au facut-o, nu inseamna ca nu poate fi real. De regula , locurile de joaca pt copii se amenajeaza in locuri care nu sunt situate in apropierea ferestrelor celor din bloc, iar faptul ca dvs. ati amenajat acet loc de joaca acolo, cu siguranta i-a deranjat pe vecini si de aceea au reclamat. Chiar daca ati avut acordul adm , ar fi fost necesar si acordul vecinilor, deoarece ei doresc sa se bucure de liniste, in special aceia care sunt mai in varsta si nu au copii mai mici ori nepoti. Exista unele reglementari in acest sens , stiu ce exista si un regulament al asociatiei de proprietari in care sunt specificate, printre altele , si orele de joaca pt copii, batut covoare, etc. Ati putea eventual, respectand acest orara de joaca, sa obtinet i permisiunea vecinilor de a pastra locul de joaca.
Va multumesc pentru raspuns.
Am uitat sa specific de la bun inceput ca am respectat cu strictete orele de odihna 13.00-17.00 si niciodata nu am stat mai mult de ora 21.00 in respectiva gradina.
SIncer acele reglementari specificate de dumneavoastra mi-ar prinde foarte bine.
Sa presupunem ca prin absurd, ca obtin permisiune in scris a tuturor vecinilor din bloc precum si a Presedintelui Asociatiei de Locatari si a Administratorului, ce trebuie facut mai departe si unde trebuie sa ma adresez ca pe viitor sa nu mai intampin probleme?