avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina ridicata cu mine in ea...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina ridicata cu mine in ea...

Buna dimineata,
Azi-noapte,intre orele 23:30-00:00,am avut o problema tehnica care m-a obligat sa opresc masina in parcarea unui supermarket din Timisoara,pe loculrile destinate persoanelor cu handicap.Fiind singur,neavand telefon ,neavand posibilitatea de a apela pe cineva care sa ma poata ajuta,am plecat de langa ea cautand persoane care sa ma ajute sa o imping in alta zona/parte.Lipsind nu mai mult de 5 minute,cand m-am intors,ce sa vad,mi-o blocasera,deja,cei de la Ingerii Galbeni,cu sculele din dotare dar si cu masina lor.M-au intrebat daca am permis de handicapat...am zis ca nu,apoi mi-au zis ca sa platesc amenda,pe loc,in valoare de 500Lei,sau,daca nu,vin,o ridica si trebuie sa merg la ei la sediu pentru a o ridica platind cu 500Lei in plus,adica un total de 1000Lei.Tin sa precizez ca m-au luat cu totul,pe sus.In momentul acela,eu eram in masina incercand sa imi iau lucrurile,actele etc.Nu mi-au dat absolut nimic...nu tu proces verbal,nu tu numar de telefon,de nume nici vorba.
Ce pot face eu?Cum imi pot recupera masina?In momentul de fata nu detin o asa suma,nici vorba,salariul meu fiin nu mai mare de 900Lei net/luna.
Unul dintre agenti,mi-a zis ca,daca nu sunt eu proprietarul,nu o pot ridica.Masina este a mea,dar nu este pe numele meu,are numere de Germania,proprietar roman.
Dati-mi idei,solutii,va rog,sunt disperat,depind foarte mult de masina....cu ea merg la serviciu.
Va multumesc si anticipez raspunsurile voastre folositoare,o zi buna!
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:47, 30 Martie 2014
imprumutati-va de bani, ridicati-o cu imputernicire - procura de la adevaratul proprietar si mergeti si ridicati-o...
daca este adevarat ce spuneti ca este defecta, probabil ca tot pe o platforma o veti lua de la ei si mergeti neaparat intr-un service ca sa cereti o evaluare a defectiunii. asta va va servi drept proba, ca masina cu adevarat era in incapacitate de miscare/mutare.
apoi cu toate actele de la "hingherii" de masini, incercati sa va recuperati in instanta, prin proces, tot ce ati cheltuit cu acest eveniment.
Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2014
MYRA CIMPEAN , Avocat
Trebuie sa produceti o dovada ori ca sunteti proprietar ori ca aveti procura.
Se mai poate vedea pe camere ca dvs. Ati condus si nefiind furata...
Sa se verifice daca e data furata...
Ce marca este masina?
Povestea este cusuta cu sfoara galbena fosforescenta, avand in vedere orele inaintate de plimbare printr-o parcare de hypermarket?
Apoi, jmecherii adevarati stiu ca "ingerii galbeni", fie ei rosii,verzi sau mov, nu au dreptul sa ridice o masina parcata in alt loc decat "domeniul public sau drumurile deschise circulatiei rutiere". Din cate stiu eu, orice parcare amenajata a unui market nu constituie drum public sau asimilat acestuia, fiind domeniu privat, deci nu trebuiau sa va blocheze, amendeze,etc....
Altfel spus, ati platit taxa de jmecher sau de "tupeist-nestiutor"! "Ingerii" vizeaza locurile acelea si tocami pentru ca ei cunosc faptul ca locurile de parcare pentru handicapati sunt cele mai apropiate de intrarile in magazine si cele mai vizate de "jmecherii grabiti" si culmea tupeisti carora li se strica masina din senin, chiar in acel loc....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare masina de pe proprietate privata- profi rom food iliuta20 iliuta20 Astazi in jurul orei 14.30 am parcat masina in parcarea Profi de pe strada Aries din Timisoara Dupa ce am facut cumparaturile (circa 10 minute) am iesit ... (vezi toată discuția)
Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)
Masina declarata furata 0v11 0v11 Salut! Inainte de toate țin sa precizez ca sunt la prima postare pe un forum si imi cer scuze daca trebuia sa pun intrebarea in alta categorie a ... (vezi toată discuția)