avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prescriptie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prescriptie

Actiunea in executare a obligatiilor contractuale in baza vechiului cod civil, in cati ani se prescrie?
in termenul general de prescriptie - 3 ani
daca s-a incheiat un contract pe vechiul cod care s-a executat partia iar actiunea in executare a obligatiilor contractuale s-a prescris, ce alte actiuni mai am la indemana ?
Stimat forumist,

Nu mai aveți. Tocmai acest lucru face prescripția: transformarea obligației din perfectă în imperfectă, mai precis stingerea dreptului material la acțiune, imposibilitatea obținerii dreptului prin justiție.

Cu stimă.

PS.

:ban: Avertisment moderator!

Stimat forumist @AlexandruStanica,

Am observat că ați mai deschis discuții similare și pe alte secțiuni ale Forumului, cum ar fi cea dedicată procedurii civile. Totuși, chiar dacă răspunsul primit aici nu este convenabil dvs, vă invit să nu mai dublați topicurile deschise.

În acest sens, prevederile Regulamentului Forumului arată:
,,3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topicurile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori.,,

Acesta este și motivul pentru care mesajul sus-arătat va fi șters.

Vă mulțumesc,
moderator Andrei Grigoriu


Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2014
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare BoangherMihaela BoangherMihaela buna dimineata.spuneti-mi va rog frumos daca cumnata mea nu doreste deschiderea succesiunii dupa frate(nu raspunde la tel avocatului,nu deschide usa ... (vezi toată discuția)
Apartament inchiriat :chiriasul nu a platit facturi vali2895 vali2895 O ruda mai indepartata a inchiriat un apartament acum 6 luni .(cu contract inregistrat).Problema e ca proprietarul apartamentului a plecat din tara in aceste 6 ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata in cadrul u.e. danieldima danieldima Buna ziua, in speta pentru recuperarea unei creante de la un debitor extern, instanta desemnata pentru solutionare clauze contractuale fiind ceea romana este ... (vezi toată discuția)