avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Somatie de plata in cadrul U.E.
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Somatie de plata in cadrul U.E.

Buna ziua, in speta pentru recuperarea unei creante de la un debitor extern, instanta desemnata pentru solutionare clauze contractuale fiind ceea romana este nevoie de a se trimite si o somatie de plata catre debitor si daca da aceeasta trebuie sa aiba o forma speciala ?
Totodata care ar fi cuantumul taxei de timbru si daca trebuie platita la depunerea cererii de chemare in instanta ?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 16:10, 14 Iulie 2014
Ce mai simpla solutie ar fi Ordonanta de Plata prevazuta de 1013 din Codul de Procedura Civila unde si taxa de timbru este destul de mica.
multumesc, iar in ce priveste somatia catre debitor trebuie sa imbrace o forma anume ?
In principiu, ar trebui sa cuprinda toate motivele de fapt si de drept pe care se intemeiaza si mare grija la modalitatea de comunicare, intrucat la instanta este obligatoriu sa aveti dovada comunicarii acesteia!
:ban: Avertisment moderator!

Stimat forumist @danieldima,

Vă rog să nu mai deschideți topicuri diferite axate pe aceeași problemă, fiind suficientă inițierea unei singure discuții, care poate continua până la lămurirea dvs.

În acest sens, Regulamentul forumului prevede:
,,3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topicurile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori.,,

Vă mulțumesc,
moderator Andrei Grigoriu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie AlexandruStanica AlexandruStanica Actiunea in executare a obligatiilor contractuale in baza vechiului cod civil, in cati ani se prescrie? (vezi toată discuția)
Intrebare BoangherMihaela BoangherMihaela buna dimineata.spuneti-mi va rog frumos daca cumnata mea nu doreste deschiderea succesiunii dupa frate(nu raspunde la tel avocatului,nu deschide usa ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate radu_capcaunu radu_capcaunu unui coleg de al meu ia expirat ci.suntem in germania.ce ar putea sa faca? (vezi toată discuția)