avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in lipsa unuia dintre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in lipsa unuia dintre soti

Buna ziua,
In articolul "Divortul la notar 2014" se mentioneaza astfel :
"De subliniat faptul ca, daca la depunerea cererii de divort, sotii pot fi reprezentati si prin mandatar prin procura speciala autentica, la eliberarea certificatului de divort ei trebuie sa se infatiseze personal in fata notarului public."
In situatia in care unul dintre soti locuieste in alta tara ( in speta Filipine), iar celalalt in România, deplasarea din Filipine in România pentru primire certificatului de divort fiind practic prohibitiva din cauza situatiei financiare, ce alta solutie mai exista pentru finalizarea divortului si primirea certicatului de catre soti ?
Mentionez ca sotii au copii majori si sunt despartiti in fapt de 12 ani.
Multumesc.


Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:32, 28 Martie 2014
introduceti o cerere la instanta de judecata, cu doua variante: ori o depune sotul din tara care va dobandi calitatea de reclamant a carui prezenta este obligatorie, iar dv fiind parat nu este necesar sa va prezentati; ori angajati dv un avocat care in baza imputernicirii avocatiale va poate reprezenta in procesul de divort
Da, si mie imi pare ca va cam complicati cu divortul la notar.
Din pacate legiuitorul a gandit foarte multe lucruri aiurea si fara a face ceva cu adevarat constructiv in toate ipotezele juridice desi nu era ceva greu de gandit daca foloseau practicieni care gandeau totul inainte de lege si le ridcau tot felul de probleme juridice.

Daca persoana nu vine in tara nu va ramane decat calea instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort & custodie lazarcalin lazarcalin Va rog sa imi explicati ce inseamna procura speciala multumesc! (vezi toată discuția)
un avocat,poate reprezenta o persoana plecata instrainatate,intr-un proces de divort? mihai251979 mihai251979 Buna seara! Sotul, sorei mele a inaintat cerere de divort.A primit 2 citatii acasa ,urmatoarea infatisare urmand sa aiba loc in data de 27.02.2012.Sora mea ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea in procesul de divort, de catre avocat, fara procura speciala... CABINET DE AVOCAT CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" Partile pot fi reprezentate de catre avocati, doar in baza imputernicirii avocatiale, fara a mai fi necesara o procura speciala? Potrivit art. 920 alin. 1 ... (vezi toată discuția)