avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura speciala vanzare teren, mandatarul si-a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura speciala vanzare teren, mandatarul si-a insusit avansul

Buna ziua,
Am mandatat pe cineva sa obtina documentele si actele necesare vanzarii unui teren detinut in folosinta mea, printr-o procura speciala cu pret..., mandatarul a primit un avans de la un cumparator, ulterior s-a ragandit si a vandut terenul altcuiva ( fara a inapoia avansul primului presupus cumparator). Eu am fost chemata in judecata ...neavand cunostinta de acest litigiu dintre ei, respectiva obligandu-ma pe mine sa ii achit dublul sumei pe care i-a dat-o ca avans.Eu nu am primit nici un ban de la mandatar, el recunoscand ca a luat banii.Ce pot face in aceasta situatie ? Cum ma pot apara?
Cel mai recent răspuns: Nadia35 , utilizator 12:33, 3 Aprilie 2014
Buna seara,
Astazi am depus intampinarea la Judecatorie, alaturi de o declaratie ( la notar) a mandatarului meu ( unde specifica faptul ca el si-a insusit avansul, eu neavand nici o implicare), insa, am precizat in intampinare si faptul ca il chem in garantie pe mandatar, folosindu-ma de proba cu inscrisuri, interogatoriul reclamantei si proba testimoniala cu martori.
Mai am o nelamurire cu privire la chemarea in garantie, nu stiu daca eu in calitate de parat, trebuie sa achit taxa de timbru ( revin cu nelamurirea privind achitarea ei, deoarece intelesesem ca in calitate de parat nu e necesar sa o achit eu) .....Va multumesc anticipat pentru raspuns si va doresc tot binele din lume!
Stimat forumist,

Cererea de chemare în garanție se taxeaza dupa regulile aplicabile obiectului cererii principale.

Nu taxați pentru că sunteți pârât, ci pentru că formulați o cerere de chemare în garanție.

Cu stimă.
Am inteles, va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoane chemate in garantie , de catre parat radu16 radu16 buna ziua .. intr-o cauza , cand paratul cheama in garantie niste persoane , respectiv vanzator de teren, primarul , topograf primarie si comisie ... (vezi toată discuția)
Cerere chemare in garantie Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G mi-a invederat instanta sa precizez daca chem in judecata in calitate de parata AFM..pai nu cerere de chemare in garantie ? cum sa fac? sa o fac separat sau sa ... (vezi toată discuția)
Anulare actiune: ce se intampla cu chemarea in garantie? smeagull smeagull Buna ziua. Reprezint parata intr-o actiune in pretentii. Prin intampinare am chemat in garantie un tert. Am timbrat chemarea in garantie pentru primul ... (vezi toată discuția)