Buna ziua!
In anul 2013 am castigat in instanta procesul privind restituirea taxei auto, decizie ramasa definitiva si irevocabila asa ca, in decembrie 2013 am depus dosarul la Administratia Financiara a Finantelor Publice in vederea recuperarii sumei respective. La acea data mi s-a comunicat faptul ca , in termen de maxim 3 saptamani voi primi inapoi taxa achitata si dobanda aferenta. In luna matie, vazand Ordonanta 8/2014 am solicitat Administratiei financiare un rasouns privind situatia dosarului avand in vedere ca inca nu primisem banii dar nici un raspuns oficial privind situatia dosarului.Raspunsul primit a fost ca dosarul meu a fost trimis catre Trezorerie pentru efectuarea platii insa prin dispozitiile art.15,alin.1 al OUG 8/2014 s-a stabilit ca plata sa fie facuta pe parcursul a 5 ani, cate 20% /an, dupa intrarea in vigoare . Eu acea suma am imprumutat-o si trebuia sa o restitui in ianuarie iar raspunsul primit mi-a ”picat ca o bomba ”. Va rog, daca ma poate ajuta cineva , sa-mi spuna si mie ce posibilitati legale am sa -mi recuperez banii, intr-o singura transa, asa cum i-am platit? Ordonanta mentionata nu intra in vigoare retroactiv asa ca nu inteleg de ce se aplica si pentru cei ale caror dosare au fost date spre plata Trezoreriei inca de la sfarsitul lunii ianuarie? Multumesc
Din moment ce nu ati primit banii inainte de intrarea in vigoare a OUG 8/2014 atunci nu veti primi banii decat in condtiiile prevauzte de aceasta. Ati asteptat mai mult decat trebuia, chiar dupa ce ati solicitat ANAF-ului sa va plateasca....Ca sa faceti o noua actiune in contencios cred ca este pierdere de timp, pentru ca nu ati facut-o in termenul legal si chiar si in termen daca era, ati fi primit termene mari care nu v-ar fi de folos pentru rezolvarea problemei imprumutului...Asa ca, imprumutati-va in alta parte si stingeti obligatia deja avuta....
Restituire taxa auto
SzAlex
La data de 11 ianuarie 2013 am achitat taxa auto;in anul 2014 am pierdut procesul la Curtea de Apel. In anul 2016, pe cale administrativa am primit de la ANAF ... (vezi toată discuția)