Buna ziua,
Ma numesc Andreea si din data de 07 oct.2013, prin Tribunalul Bucuresti, s-a pronuntat hotararea prin care eu si sotul meu avem in plasament o fetita in varsta de 1 an si 6 luni. Urmeaza acum si procedura de a o adopta.
Intrebarea mea este daca pot beneficia de acel stimulent de insertie, avand in vedere ca sunt salariata si NU am beneficiat de concediu de crestere si ingrijire copil pana acum.
Va multumesc si astept raspuns
1. Deoarece vi s-a incredintat copilul in vederea adoptiei sau care in plasament puteti beneficia de concediu crestere copil (CCC) pana ce acesta implineste 2 ani.
2. Dupa o perioada minima de CCC (o luna) puteti solicita stimulentul de insertie de care veti beneficia pana va implini copilul 2 ani.
3. Fiind vorba de un copil aflat in plasament este posibil sa vi se aprobe si direct stimulentul de insertie (fara a mai intra in CCC) dar pentru a fi sigura de asta ar fi bine sa intrebati si la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC si stimulentul de insertie.