avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare stimulent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare stimulent

Buna ziua,
Ma numesc Andreea si din data de 07 oct.2013, prin Tribunalul Bucuresti, s-a pronuntat hotararea prin care eu si sotul meu avem in plasament o fetita in varsta de 1 an si 6 luni. Urmeaza acum si procedura de a o adopta.
Intrebarea mea este daca pot beneficia de acel stimulent de insertie, avand in vedere ca sunt salariata si NU am beneficiat de concediu de crestere si ingrijire copil pana acum.
Va multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:46, 28 Martie 2014
1. Deoarece vi s-a incredintat copilul in vederea adoptiei sau care in plasament puteti beneficia de concediu crestere copil (CCC) pana ce acesta implineste 2 ani.

2. Dupa o perioada minima de CCC (o luna) puteti solicita stimulentul de insertie de care veti beneficia pana va implini copilul 2 ani.

3. Fiind vorba de un copil aflat in plasament este posibil sa vi se aprobe si direct stimulentul de insertie (fara a mai intra in CCC) dar pentru a fi sigura de asta ar fi bine sa intrebati si la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC si stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil adoptat la varsta de 1 an DUMITRUSONIA DUMITRUSONIA Ma nunesc Sonia,am infiat anul trecut o fetita sanatoasa care avea varsta de 1 an cand am adoptato.Anul acesta face 2 ani in luna Iunie.Am depus anul trecut ... (vezi toată discuția)
Acordarea concediului crestere copil sau stimulent insertie pentru copil incredintat in vederea adoptiei Dobre Mihaela Dobre Mihaela Buna seara! Va rog sa-mi spuneti parerea dvs privind urmatoarea situatie: astazi, 12 iulie 2016 mi s-a incredintat o fetita in vederea adoptiei. Fetita ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere copil de o luna pentru tati TabacaruGeta TabacaruGeta Am nascut pe 3 August 2012 , o fetita si am intrat in cresterea copilului pe perioada de 2 ani . Acum mi-am gasit un alt loc de munca si pe data de 8 Iulie ... (vezi toată discuția)