avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajator obliga angajat venit din concediu medical la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajator obliga angajat venit din concediu medical la demisie

Buna ziua! Sotul meu a avut o raceala foarte puternica luna aceasta si a avut nevoie de primul concediu medical din viata lui. Cand s-a intors la serviciu, i s-a spus de catre reprezentantul legal al societatii ca nu mai are nevoie de serviciile lui, ca daca a avut concediu medical, o va tine numai asa.
Este legal asa ceva? Ca angajatorul sa-l oblige sa-si dea demisia ptr ca a fost in concediu medical?
Mentionez ca aseara a plecat de la serviciu fara a-si da demisia si azi am fost la Inspectia Muncii, unde a depus o sesizare cu privire la aceasta problema. Va rog, din tot sufletul sa ne spuneti cum trebuie procedat.
Va multumim!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:25, 29 Martie 2014
Sa mearga sa depuna o sesizare la ITM/Inspectia Muncii pentru faptul ca nu mai are voie sa intre in fabrica.

Iar pentru amenintarea cu bataia poate depune o plangere la Politie.
In cazul asta mai merge la serviciu pana nu are raspuns de la Inspectia Muncii? mai are vreun rost sa se prezinte la fabrica?
Trebuie sa mearga la servici, in caz contrar, poate fi pontat nemotivat.
Am inteles, dar daca i-a interzis sa mai intre in fabrica si nu-l lasa inauntru ce sa faca?I-a zis ca nu mai are post acolo. Adica se duce pana acolo seara de seara pana primim raspuns de la Inspectia Muncii??? Sau sa mearga la politie si sa ceara sa mearga cu el cineva luni seara cand e urmatoarea tura sa intre??
In acest caz, poate fi insotit de cineva care sa-i fie martor daca i se interzice accesul la locul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme serviciu lilianabre lilianabre buna seara . din cauza conditiilor de la munca in perioada 21-25 februarie am fost in concediu medical (sinuzita) . cand m am dus la serviciu 28.febr, inca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . am fost in concediu medical iar patronul îmi solicită ... balutapetre0@gmail.com balutapetre0@gmail.com Buna ziua . Am fost in concediu medical iar patronul îmi solicită demisia ce pot face pentru a-mi primi bani la zi? (vezi toată discuția)
Demisie fara sa imi plateasca concediul de odihna? Elena2525 Elena2525 Buna ziua, puteti sa ma ajutati, va rog Lucrez la un magazin si ma obliga sa imi dau demisia fara sa imi plateasca concediul de odihna. Am lucrat de anul ... (vezi toată discuția)