avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Informatii despre mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Informatii despre mostenire

Care este cota sotului supravietuitor si care este cota copiilor la mostenire in noul cod civil?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 16:59, 29 Martie 2014
La fel ca in cel vechi, 1/4 pt sot si 3/4 pt copii impreuna.
depinde si de momentul achizitionarii bunurilor de mostenit, daca au fost cumparate in timpul sau inaintea casatoriei...
Cotele raman aceleasi insa conteaza daca in masa succesorala intra 10 mere sau numai 5.
Eu vorbesc de bunurile doar ale parintelui mort, e vorba de pamanturile trecute pe numele lui in titlul de proprietate si cu care a venit in casatorie dar exista si bunuri comune, realizate in timpul vietii impreuna: casa, anexele ...acestea se impart?( Sunt doar 2 copii) Am dreptul la ele chiar daca au trecut 3 ani de la moartea acestuia ? Nu ca as fi lacoma si vreau ce este al altuia dar din naivitate am investit si acum nu mi se mai recunoaste...ma doare sufleteste sa vad parinti cum isi ajuta copiii pana la epuizare si nu inteleg cum de sunt si extreme, dar asta e viata si sa nu uitam ca traim in Romania, tara tuturor posibilitatilor...
Indiferent de natura bunurilor comune sau proprii cotele sunt cele spuse de colega mea Beatrice, 1/4 sot supravietuitor si 3/4 copii impreuna.

interventie moderator

Va rog nu deschideti mai multe topicuri cu aceeasi problema.
Acest topic va fi inchis.
Multumesc pt intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! unul dintre părinți a decedat, în viata este celalalt ... sarbe sarbe Buna seara! Unul dintre părinți a decedat, în viata este celalalt parinte și 4 copii. Unul dintre copii a decedat înaintea părintelui. La succesiune vor ... (vezi toată discuția)
Cat li se revine? giovana giovana intro familie cu copii majori, unul din parinti decedeaza ,dupa noul cod civil cat mostenesc copii si cat mosteneste parintele ramas in viata?#-o (vezi toată discuția)
Procentaj mostenire bancuta bancuta buna ziua, ca sa fiu mai scurta... tatal meu s-a recasatorit a doua oara.in urma casatoriei, a rezultat un copil. sotia tatalui traieste. |Imi puteti spune ... (vezi toată discuția)