buna ziua,
ca sa fiu mai scurta... tatal meu s-a recasatorit a doua oara.in urma casatoriei, a rezultat un copil. sotia tatalui traieste. |Imi puteti spune si mie care este procentajul de mostenitor in contextul in care eu sunt din prima casatorie.
mentionez ca tatal meu are niste pamanturi , mostenite de la bunicii mei si o casa , pe care a cumparat-o impreuna cu cea de-a doua sotie.
va multumesc!:P
Copiii defunctului au aceeasi cota la mostenire, indiferent ca vin dintr-o relatie de casatorie sau din alta. In cazul defunctului, la mostenire vine sotia sa supravietuitoare in cota de 1/4 din bunurile lasate de defunct, iar copiii acestuia vin la mostenirea tatalui in cota totala de 3/4, cota care se imparte la numarul descendentilor (in speta, fiind 2, fiecare va avea o cota de 3/8 din mostenirea lasata de defunct).
Casa cumparata de defunct impreuna cu sotia sa, este bun comun al sotilor, astfel ca averea lasata de defunct va include doar 1/2 din casa, bun comun, cota ce va intra in masa de partajat, deoarece cealalta cota de 1/2 din casa este cota sotiei supravietuitoare ca efect al incetarii comunitatii de bunuri. ;)
Mostenire
Vlad2013
Buna seara ,
As dori sa va consult intr-o problema,legata de succesiune.
A decedat tatal. Acesta a primit,printr-un contract de vanzare-cumparare , ... (vezi toată discuția)
Mostenire
soso35
Buna seara!
Rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: parintii au divortat in urma cu mai multi ani avand in proprietate o casa . Dupa partaj mama a ... (vezi toată discuția)