Buna ziua am o situatie pe care eu o consider anormala ...
In urma cu aproximativ doi ani am avut urmatuarea situatie :
in urma unor procese aveam de recuperat de la o persoana suma de 1100 ron , aceasta la rindul ei avea de recuperat de la mine suma de 1000 ron , in prima faza m-am adresat la un birou executor judecatoresc care nu si-a facut corect treaba ... la acelasi executor a apelat si cealalata persoana ... problmele au fost ca desi eu am primit incuvinatea pt executare primul , executorul nu facut nici propuneri de compensare sau sa respecte ordinea cronologica de executare ... am retras dosarul si ma facut o plingere la Forul competent solutionat in favoarea mea .
Partea a retras si ea dosarul mergind la alt executor ... cu acesta ma intilnesc in luna 06.2012 si am facut o cerere care a fost stampilata si semnata si de executor , in care solicitam compensarea , depunind titlu executoriu ... si renuntind la diferenta de 100 ron .
Dar surpriza in data de 31.03.2014 sunt invitat .... la sediu (care este in Buftea ) pt compensare .....am luat legatura cu un asistent i-am explicat situatia dar ...X-(
Intrebarile mele sunt :
- este corecta modalitatea in care a procedat dl executor ca dupa doi ani sa isi aduca aminte de aceasta compensare ?X-(
- conform NCPCart. 1617 alin. 1 prevede: "Compensaţia operează de plin drept de îndată ce există două datorii certe, lichide şi exigibile, oricare ar fi izvorul lor, şi care au ca obiect o sumă de bani sau o anumită cantitate de bunuri fungibile de aceeaşi natură."la discutia cu o persona de la biroul executor nu a admis acest fapt ....#-o
- executarea sau continuarea se face dupa noul sau vechil cod ???