avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Compensare executare silita dupa.........aproape doi ...
Discuție deschisă în Executare silită

Compensare executare silita dupa.........aproape doi ani ...

Buna ziua am o situatie pe care eu o consider anormala ...
In urma cu aproximativ doi ani am avut urmatuarea situatie :
in urma unor procese aveam de recuperat de la o persoana suma de 1100 ron , aceasta la rindul ei avea de recuperat de la mine suma de 1000 ron , in prima faza m-am adresat la un birou executor judecatoresc care nu si-a facut corect treaba ... la acelasi executor a apelat si cealalata persoana ... problmele au fost ca desi eu am primit incuvinatea pt executare primul , executorul nu facut nici propuneri de compensare sau sa respecte ordinea cronologica de executare ... am retras dosarul si ma facut o plingere la Forul competent solutionat in favoarea mea .
Partea a retras si ea dosarul mergind la alt executor ... cu acesta ma intilnesc in luna 06.2012 si am facut o cerere care a fost stampilata si semnata si de executor , in care solicitam compensarea , depunind titlu executoriu ... si renuntind la diferenta de 100 ron .
Dar surpriza in data de 31.03.2014 sunt invitat .... la sediu (care este in Buftea ) pt compensare .....am luat legatura cu un asistent i-am explicat situatia dar ...X-(
Intrebarile mele sunt :
- este corecta modalitatea in care a procedat dl executor ca dupa doi ani sa isi aduca aminte de aceasta compensare ?X-(
- conform NCPCart. 1617 alin. 1 prevede: "Compensaţia operează de plin drept de îndată ce există două datorii certe, lichide şi exigibile, oricare ar fi izvorul lor, şi care au ca obiect o sumă de bani sau o anumită cantitate de bunuri fungibile de aceeaşi natură."la discutia cu o persona de la biroul executor nu a admis acest fapt ....#-o
- executarea sau continuarea se face dupa noul sau vechil cod ???

V amultumesc
Cel mai recent răspuns: victor sorin , utilizator 11:44, 29 Martie 2014
Executarea inceputa sub vechiul cod, se efectueaza in baza codului in care a inceput. Succes!
Multumesc pt raspuns dar cu privire la intirziere si la situatia data care este parerea dvs ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare datorii melceaiulia melceaiulia Buna ziua, Societatea X inregistreaza atat sold debitor cat si sold creditor in balanta ; suma este sub 10.000 lei dar cu o vechime mai mare de un an ; pentru ... (vezi toată discuția)
Reducere pensie de intretinere - modalitate de executare sentinta civila AdrianSA AdrianSA Buna ziua! Am rugamintea sa imi acordati sprijin la urmatoarea speta: A. Am poprire pe venitul lunar (pensie intretinere) in curs de desfasurare, de 1/4 ... (vezi toată discuția)
Se mai pot recupera bani virati intr-un cont gresit la stat ? 1horace 1horace contabila a gresit contul pentru plata tva-ului la stat ,e vorba de 50000 ron care s-au virat intr-un cont al statului ,raspunsul de la finante a fost ca bani ... (vezi toată discuția)