avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Compensare datorii
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Compensare datorii

Buna ziua,
Societatea X inregistreaza atat sold debitor cat si sold creditor in balanta ; suma este sub 10.000 lei dar cu o vechime mai mare de un an ; pentru compensare la sunat la Serviciul de compensare IMI Bucuresti si mi s-a comunicat ca avem obligatia de a face compensarea prin dansii. Intrebarea mea este : Pot compensa suma prin proces verbal de compensare in baza art. 1617 din Noul Cod Civil (1) - Compensaţia operează de plin drept de îndată ce există două datorii certe, lichide şi exigibile, oricare ar fi izvorul lor, şi care au ca obiect o sumă de bani sau o anumită cantitate de bunuri fungibile de aceeaşi natură. Conform art. 3 , dispoziţiile Codului Civil se aplică şi raporturilor dintre profesionişti, precum şi raporturilor dintre aceştia şi orice alte subiecte de drept civil ?
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 19:18, 11 Februarie 2015
Daca s-a depasit termenul de 30 de zile, chiar daca suma este sub 10.000 lei, trebuie sa faceti prin IMI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare la reintegrare alinedelea alinedelea in cazul reintegrarii pe postul detinut anterior societatea trebuie sa restituie salariatului despagubirile reprezentand salariile datorate perioadei in care ... (vezi toată discuția)
Preluare creante beinaz a beinaz a Revenind la ceea ce v-am intrebat mai jos am rugamintea sa-mi spuneti daca se poate face o preluare de creante. Societatile au datorii una fata de cealalta ... (vezi toată discuția)
Compensare executare silita dupa.........aproape doi ani ... victor sorin victor sorin Buna ziua am o situatie pe care eu o consider anormala ... In urma cu aproximativ doi ani am avut urmatuarea situatie : in urma unor procese aveam de ... (vezi toată discuția)