avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... compensare la reintegrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

compensare la reintegrare

in cazul reintegrarii pe postul detinut anterior societatea trebuie sa restituie salariatului despagubirile reprezentand salariile datorate perioadei in care acesta a fost concediat, dar si salariatul trebuie sa returneze salariile compensatorii primite la momentul concedierii mai ales daca asa decide instanta.
Intrebarea este cine trebuie sa restituie primul salariatul la data reintegrarii sau angajatorul la data reintegrarii?
Care sunt temeiurile legale care stabilesc ordinea restituirii si ce temei legal exista pentru ca intre sumele datorate de cele doua parti sa se faca compensare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:17, 21 Martie 2016
Nu exista text de lege care sa prevada prioritatea restituirii sumelor , in acest caz se poate face compensarea lor, iar diferenta va fi achitata catre cealalta parte de partea in sarcina careia a revenit acea suma..

Art. 1617 C.civ. - Condiţii
(1) Compensaţia operează de plin drept de îndată ce există două datorii certe, lichide şi exigibile, oricare ar fi izvorul lor, şi care au ca obiect o sumă de bani sau o anumită cantitate de bunuri fungibile de aceeaşi natură.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare datorii melceaiulia melceaiulia Buna ziua, Societatea X inregistreaza atat sold debitor cat si sold creditor in balanta ; suma este sub 10.000 lei dar cu o vechime mai mare de un an ; pentru ... (vezi toată discuția)
Compensare executare silita dupa.........aproape doi ani ... victor sorin victor sorin Buna ziua am o situatie pe care eu o consider anormala ... In urma cu aproximativ doi ani am avut urmatuarea situatie : in urma unor procese aveam de ... (vezi toată discuția)
Preluare creante beinaz a beinaz a Revenind la ceea ce v-am intrebat mai jos am rugamintea sa-mi spuneti daca se poate face o preluare de creante. Societatile au datorii una fata de cealalta ... (vezi toată discuția)