avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliu minori

Buna ziua,


Sunt in pragul unui divort pe care nu mi-l doresc. Sunt insurat de 7 ani, fetita de 5 ani, baietel de 2 ani.
De-a lungul relatiei, am avut momente bune si rele, ca orice alt cuplu. Frumusetea acestei relatii dupa cum am spus Mai sus s-a materializat in cele doua minuni.
Probleme au fost legate Mai mult din partea mea ca sot, insa si a sotiei pe parte de lipsa de comunicare.
Cert este ca am ajuns sa insel acum vreo trei ani, o singura data, un one night stand, pe care il regret si in ziua de azi. Totul pe fondul "lipsei" de Acasa! Dupa o perioada am ajuns sa ma refugiez intr-o lume virtuala, creandu-mi prietenii si petrecand enorm timp in acel mediu bolnav, ignorand total familia.
Sotia a insistat sa merg in alta tara, la o ruda, sa ma trezesc, fiind satula de certuri, simtind ca nu Mai poate trai Asa. Eu in nebunia mea cu mediul online, am acceptat.
Cand eram acolo, sotia a aflat de escapada mea si de alte tampenii..... A fost distrusa....dar s-a focusat pe job, pe copii si in a nega absolut orice sentiment cater mine.
O perioada de 4 luni, am continuat in aproximativ acelasi ritm. Dintr-o data, in acea tara, am observat ca sotia mea a inceput sa lupte. Sa lupte pt copii, sa devina o Agripina contemporana, pastrand limitele.
Din acel moment in mine s-a produs"refresh-ul". Am inteles ca familia, copiii, ea, sunt cele Mai importante persoane in viata mea, valorile cele Mai "de sus" pentru mine.
Am inceput sa ma uit in urma si sa vad ce am facut. Am trait cu sentimente de repulsie, scarba, ura, dezamagire, cand ma uitam in urma la cum am fost.
Am renuntat la orice Altceva in afara de familie, zicandu-mi ca trebuie sa ii recastig. Incet dar sigur, mi-am facut loc in viata lor, inapoi. Am ajuns in concediu anul trecut in tomana, petrecand clipe minunate cu copiii si sotia - ea fiind foarte neincrezatoare in schimbarea mea si in tot ce spun.
Am devenit din ce in ce Mai aproape de ei, cu copiii cateva ore bune zilnic pe diferite video chaturi (6-8 ore, poate, cateodata si Mai mult), cu sotia foarte mult la telefon, ea fiind la munca. Chiar spunandu-mi ca am avut un comportament exemplar cat am fost in concediu alaturi de ei.
Am mers inapoi in acea tara straina ( avand un job acolo, in tara gasesti Mai greu, plus ca se cumulasera niste datorii ce trebuiau platite ), avand acelasi comportament, simtindu-ma in sfarsit Mai bine cu mine insumi, dupa toata "mea culpa" facuta.
In acest an, la inceput, am revenit in concediu. Relatia de Acasa a trecut la un alt nivel de comunicare, de intelegere, de afectiune, devenind si intimi dupa o lunga perioada. Copiii au fost ca de obicei minunati. Am petrecut un concediu minunat cu familia. Uram ca trebuie sa plec din nou, insa pt binele nostru, trebuia sa o fac.
Sotia mi-a comunicat si de aceasta data ca am fost minunat si ca nu are absolut nimic sa imi reproseze.
Totul a decurs normal, continuandu-mi statul pe skype sau FaceTime cu copiii chiar si cate 6-8 ore pe zi, cu sotia foarte mult telefonic, in prisma job-ului.
Totul era perfect, ne faceam planuri pt urmatoarea perioada, ce includea revenirea mea in cateva luni in sanul familiei. Persoane din anturaj spunandu-mi ca ii place ca m-am schimbat, dand de inteles ca o sa fie bine.
Brusc, am simtit in ultimele doua saptamani o schimbare radicala la sotia mea. Lipsa de comunicare, de interes, de vorbit, de interes fata de copii ( ea fiind o mamica total devotata copiilor, o mama perfecta pt ei ). Am incercat sa discut, mi-a comunicat sec ca a incercat sa treaca peste, ca a incercat, dar ca nu poate si ca vrea sa divortam.
Am rugat-o sa vina la mine pt un weekend sa discutam. Ceva nu era in regula. A zis ca nu si ca o sa o facem cand ajung eu la urmatorul concediu. Copiii au mers la ai mei, Iar eu am ales sa merg de urgenta in tara, fara sa ii spun.
Am descoperit ca are o relatie de 3 saptamani, si ca devenisera intimi chiar in noaptea premergatoare sosirii mele. Chiar daca ea nu a raspuns cu un da sau un nu, toate semnele si urmele erau pozitive.
In seara cand am ajuns a ales sa mearga la el. A fost socul vietii cand mi-a zis ca vrea sa riste cei 8 ani de casnicie si doi copii, pentru cele 3 saptamani de relatie. Cum ca simte ce nu a Mai simtit etc etc etc. foarte dureros.
Nu am gasit nimic sa o conving. Tot ce a ramas a fost ca vom divorta. Am rugat-o din toate punctele de vedere sa nu facem copiii sa simta ceva. Cel Putin pentru moment. Sa continuam sa traim la fel, sa le mentinem acelasi mediu. Ea mi-a zis ca nu are nevoie de nimic de la mine, doar ca vrea acea relatie si copiii in custodie comuna. I-am explicat ca pe termen lung, cei mici vor avea de suferit si ca ar if mult Mai bine pt ei sa continue viata de pana acum, cu sora mea pe post de bona de Mai bine de un an, cu Tati inca pe skype si FaceTime, cu mami la munca o zi da si una nu, pana in momentul divortului si pana cand relatia ei nu este una stabila, durabila, linistita.
Am tot insistat si a acceptat. Problema sunt copiii. Nici ea nici eu nu ne dorim ca ei sa sufere si ne dorim sa facem parte din viata lor din toate punctele de vedere. Daca un divort s-ar pronunta rapid, ea ar dori sa se mute cu el, inclusiv cu copiii. Aici vine intrebarea: eu am propus de pe acum si in situatia de fata, ca ea sa stea in aceasta casa pt ca asta e caminul copiilor. Nu ii vreau bulversati sau traumatizati. In caz de divort, eu vreau ca ei sa ramana sa locuiasca aici, cel Putin pana cand relatia ei este sigura, cand voi fi de acord cu a il introduce treptat in viata copiilor nostrii - cu toate ca ea imi vb de casatorie deja. Li se poate muta domiciliul copiilor la prietenul ei? Vreau doar ca cei mici sa fie bine si sa nu aiba probleme. Nu as vrea sa mearga acolo.
In cazul custodiei comune, orice hotarare legata de copii, este luata de comun acord, primand interesul copiilor ( scoli, cursuri etc etc ). Corect?
Pe ultima suta de metri au venit intrebarile mele, si sunt legate de copii. As aprecia niste raspunsuri rapide si pertinente.
Cu toate ca eu sper inca intr-o minune si as dori ca ea sa revina asupra deciziei. Sunt pregatit sa trec peste, o iubesc, imi iubesc copiii si stiu ca ei ar if cei Mai fericiti daca am fi o familie.
Va multumesc anticipat


PS Imi Cer Scuze pt orice greseala de ortografie,tastez de pe tableta si "predictive text" este in engleza.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2014
Sadness, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sadness , utilizator 11:51, 7 Aprilie 2014
Domiciliul copiilor va fi la mama lor, ei se vor muta acolo unde se va muta mama.
Mama ar trebui sa va ceara acordul la schimbarea domiciliului copiilor daca acest fapt va impiedica in exercitarea autoritatii parintesti. Asa scrie in lege, in fapt se poate muta cu toto cu copii fara acordul dvs si tot in instanta va vedeti.
Dupa mutare, daca aveti indicii ca minorilor nu le e confortabil in acea casa, nu se simt bine, aveti posibilitatea sa cereti schimbarea domiciliului copiilor la dvs.
Incercati sa o convingeti ca pe acel om sa il introduca treptat in viata copiilor.


Eu asta am si spus. Momentan, si deasemenea, pe o perioada de cateva luni bune, mi-as dori ca cei mici sa stea aici, Iar cand relatia sotiei va fi una stabila si cat de cat are o durata, treptat sa il introduca. Oricum nu as putea accepta dupa trei, patru luni, pentru ca nu am de unde sa stiu ca peste 5-6 nu se vor certa, Iar copiii nostri déjà vor avea o problema. Imi doresc doar ca cei mici sa nu simta si sa nu sufere..... Sau o minune si ea sa se intoarca! :(
Este posibil sa ii mute Asa repede? In cazul unui divort la notar, si medierea de dinainte la ce perioada sa ma astept?
Eu imi doresc sa gasesc intelegere si la ea, nu numai judecata cu "fluturasii". Nu doresc sa ajungem in instanta sub nicio forma. Copiii ar avea de suferit!!!!!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2014
Sadness, utilizator
Eu asta am si spus

Stiu, insa ramane s-o convingeti sa zica ( sa faca )si ea la fel.
Se poate muta oricand dupa divort,se poate muta si acum, dar nu da bine la divort.
Oricum nu as putea accepta dupa trei, patru luni, pentru ca nu am de unde sa stiu ca peste 5-6 nu se vor certa, Iar copiii nostri déjà vor avea o problema

Nu aveti de unde sa stiti nimic din viitor, nu aveti vreo certitudine in ceva, n-are sens sa faceti presupuneri. Nu stiti nici daca cei mici se vor adapta rapid sau vor suferi..
Mama poate face asa cum doriti, sa treaca o buna perioada de timp, copii sa se adapteze si in noua locuinta si sa aiba o relatie buna cu viitor sot al mamei si ei sa se desparta peste 2 ani, nu se stie.
Pentru unele persoane este foarte usor sa ia hotărâri pt copiii altora. Normal ca nu fac presupuneri, insa trebuie sa ma gândesc in primul si primul rând la copii. Nu neg ca nu mi-as dori sa se răzgândească. Vreau si copiii bine si pe ea. Nu știu cat durează toata situația la mediator - notar! In caz contrar, nu neg ca este o mama buna, ma repet daca este nevoie. Este o mama buna, insa in astfel de situație si gândindu-ma la cei mici, poate am sa merg pe varianta de instanța. Poate am șanse sa țin copiii la mine, iar daca nu reușesc si ramân la ea, cel puțin pe perioada procesului vor rămâne aici linistiti, astfel va trece si timp pt relația lor, nu? Daca va evolua sau nu! Corect??????
De suferit vor suferi! Daca va faceți impresia ca doi copii de 5 si respectiv 2 ani nu vor avea nicio problema, eu va garantez ca va inselati. Cel puțin fetița , ea e. Cea mare, ma va suna ca va vrea la mine....
Este incredibil in tara asta ce usor se vb de copiii ca niște obiecte, si ca întotdeauna vor merge la mama. Chiar daca mama a inselat si asa mai departe.... Ma repet, relația are maxim o luna si se vb de căsătorie si planuri. Tare mi-e frica doar de ceva fulminant, pasager si sa se termine.... In sfarsit!...
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2014
Sadness, utilizator
Chiar daca mama a inselat
aha..am inteles, mama a inselat..:innocent:
divortul la notar dureaza o luna, iar in instanta prin acord tot cam asa.
daca ajungeti la un acord de mediere, analizati bine ce semnati.
doi copii de 5 si respectiv 2 ani nu vor avea nicio problema, eu va garantez ca va inselati.


Ba, vor avea si din pricina divortului si din pricina tensiunii intre parinti.. deocamdata problema cu mutatul la iubit e numai a dvs. Poate nu se va muta la el, ci el la ea.
Daca dvs credeti ca le-ar fi mai bine copiilor alaturi de dvs, cereti ca locuinta lor sa fie la dvs. La dvs unde, in strainatate ?



Alte discuții în legătură

Salvarea familiei - sotia s-a mutat fara sa ma anunte, posibile solutii pentru remedierea situatiei skynet4 skynet4 Buna ziua, este prima mea postare pe acest forum. Ma aflu intr-o situatie oarecum bizara dar si dificila pentru ca stiu ca poate duce la divort - eu nu ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil, minori, prima casa DanRoibu DanRoibu Buna ziua, Ma aflu in ingrata pozitie a unui divort. Avem doi copii minori cu varstele de 6 si respectiv 2 ani. Deasemenea, apartament prin Prima Casa, de ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu (mama cu copii) ddps ddps Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Nu stiu ce sa fac... Sunt barbat, casatorit de 11 ani, avem 2 copii (8 ani, respectiv 6 ani). Sotia s-a ... (vezi toată discuția)