avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul de crestere a copilului

Pentru indemizatia de crestere a copilului angajatorul trece pe adeverinta veniturile nete inainte de impozitare sau salariile nete dupa impozitare. Pentru cele doua luni de concediu prenatal dar si luna nasterii copilului in care nu se retin asigurarile sociale ci doar CAS-ul, venitul se considera zero. Mie angajatorul nu mi-a complectat nimic pe cele 3 luni, astfel incat valoarea indemnizatiei scade foarte mult. E in regula?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:32, 29 Martie 2014
1. Venitul net care se trece in adeverinta este rezultat din venitul brut (conform statului de plata) din care se scad impozitul si contributiile pentru pensie, sanatate si somaj.

2. Indemnizatia pentru concediu medical (inclusiv concediu de sarcina) este un venit asimilat salariilor (vezi Codul fiscal) si se trece in adeverinta.

3. Mergeti la angajator si solicitati alta adeverinta completata corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod completare adeverinta venit pentru concediul maternal Ramona_1979 Ramona_1979 Buna ziua, Conform legii, valoarea indemnizatiei de crestere copil se aplica la valoarea neta a veniturilor. In perioada celor 126 zile de concediu prenatal ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical dupa ccc1 Dana-Ion Dana-Ion Buna seara! As dori sa stiu cum se calculeaza concediul medical dupa CCC1. Sunt in urmatoarea situatie.: pe 28.08.2013 a incetat CCC1, iar dupa reluarea ... (vezi toată discuția)
Concediu medical, concediu prenatal si postnatal aylynk aylynk Lucrez in invatamant si am o mare nelemurire: de la 12 sept. voi intra in concediu medical, apoi de la 1 oct intru in prenatal, in luna decembrie voi naste. ... (vezi toată discuția)