avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort; partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort; partaj

Buna ziua,
Am introdus actiune de divort, din culpa comuna, insa fosta sotie cere ca aceasta casatorie sa fie desfacuta din vina mea. Vreau sa va intreb ce implicatii ar avea o astfel de decizie? cu ce m-ar afecta?
Alta intrebare: poate conditiona desfacerea casatorie cu realizarea partajului (in acest dosar nu s-a cerut partaj)?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: cerebel33 , utilizator 13:41, 6 Mai 2014
Partajul nu e legat de divort, nu va poate conditiona, casatoria se desface oricum.
Pt partaj, iar nu are important adin vina cui se desface casatoria, insa in anumite conditii, poate obtine daune la divort daca aceasta se desface din vina dvs.
Cred ca veti obtine un divort din culpa comuna, e destul de greu ca pt o casnicie esuata, vina sa fie numai a unuia.
Multumesc pentru raspuns,
V-a, intrebat aceste lucruri deoarece nu vroiam sa mai aducem martori, certuri s.a. si sa accept ca eu sunt vinovat (sotia nu accepta culpa comuna, o incapatanare prosteasca zic eu), dupa noua legislatie termenele sunt foarte lungi si posibil sa termin abia la iarna acest proces... ce ma sfatuiti?
N-as accepta daca situatia nu e reala, n-ar fi drept. Daca a fost vb de bautura, adulter sau violenta, e vina dvs si ar trebui sa va asumati, daca nu, nu e cazul. Daca nu vrea prin acord, nu v-ati inteles nici la mediere, mergeti inainte cu culpa comuna.

Nu spun ca nu am gresit cu nimic, amandoi am gresit, dar vroiam sa terminam mai repede.
Modalitatea de desfacere a casatoriei nu are nicio relevanta cu privire la procesul de partaj.

Alte discuții în legătură

Divort fără acord Vbnm Vbnm Pot divorta de sotul meu, chiar daca el nu e de acord, pe motivul ca a savarsit adulter? (vezi toată discuția)
Divort din vina exclusiva a paratului mihai011 mihai011 Buna ziua Sotia a bagat divort, ea fiind in Italia si-a angajat avocat in tara,la inceput a fost intelegerea de \"divort prin acord, din vina ... (vezi toată discuția)
Divort, daune morale, partaj buna ziua! la inceputul lui februarie 2021, am incheiat o casnicie ... Chance99 Chance99 Buna ziua! La inceputul lui februarie 2021, am incheiat o casnicie de 22 de ani, din care a rezultat un fiu care are varsta de 21 ani actualmente student ... (vezi toată discuția)