Buna ziua,
Am introdus actiune de divort, din culpa comuna, insa fosta sotie cere ca aceasta casatorie sa fie desfacuta din vina mea. Vreau sa va intreb ce implicatii ar avea o astfel de decizie? cu ce m-ar afecta?
Alta intrebare: poate conditiona desfacerea casatorie cu realizarea partajului (in acest dosar nu s-a cerut partaj)?
Partajul nu e legat de divort, nu va poate conditiona, casatoria se desface oricum.
Pt partaj, iar nu are important adin vina cui se desface casatoria, insa in anumite conditii, poate obtine daune la divort daca aceasta se desface din vina dvs.
Cred ca veti obtine un divort din culpa comuna, e destul de greu ca pt o casnicie esuata, vina sa fie numai a unuia.
Multumesc pentru raspuns,
V-a, intrebat aceste lucruri deoarece nu vroiam sa mai aducem martori, certuri s.a. si sa accept ca eu sunt vinovat (sotia nu accepta culpa comuna, o incapatanare prosteasca zic eu), dupa noua legislatie termenele sunt foarte lungi si posibil sa termin abia la iarna acest proces... ce ma sfatuiti?
N-as accepta daca situatia nu e reala, n-ar fi drept. Daca a fost vb de bautura, adulter sau violenta, e vina dvs si ar trebui sa va asumati, daca nu, nu e cazul. Daca nu vrea prin acord, nu v-ati inteles nici la mediere, mergeti inainte cu culpa comuna.