avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort; partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort; partaj

Buna ziua,
Am introdus actiune de divort, din culpa comuna, insa fosta sotie cere ca aceasta casatorie sa fie desfacuta din vina mea. Vreau sa va intreb ce implicatii ar avea o astfel de decizie? cu ce m-ar afecta?
Alta intrebare: poate conditiona desfacerea casatorie cu realizarea partajului (in acest dosar nu s-a cerut partaj)?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: cerebel33 , utilizator 13:41, 6 Mai 2014
daca casatoria se va desface din culpa dvs., riscati sa fiti obligati la plata unor daune catre fosta sotie. binenteles, asta in functie de durata casatoriei si daca sotia solicita acest lucru..
eu v-as recomanda sa solicitati desfacerea casatoriei din culpa comuna, nu doar din culpa dvs.
Casatoria a durat 16 ani, am inteles ca dupa 20 de ani se pot cere daune. Aveti idee cam cate infatisari vor fi???? am intrudus actele pe 16.feb si am primit termen abia pe 20 mai, nu as vrea sa prind vacanta, au vacanta doar august, sau si iulie????mentionez ca este si un copil de 16 ani la mijloc.
Multumesc.
roxanel are dreptate mai bine cereti culpa comuna,este mai bine pentru ambele parti(asta din experienta),vacanta este iulie-august;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fără acord Vbnm Vbnm Pot divorta de sotul meu, chiar daca el nu e de acord, pe motivul ca a savarsit adulter? (vezi toată discuția)
Divort din vina exclusiva a paratului mihai011 mihai011 Buna ziua Sotia a bagat divort, ea fiind in Italia si-a angajat avocat in tara,la inceput a fost intelegerea de \"divort prin acord, din vina ... (vezi toată discuția)
Divort, daune morale, partaj buna ziua! la inceputul lui februarie 2021, am incheiat o casnicie ... Chance99 Chance99 Buna ziua! La inceputul lui februarie 2021, am incheiat o casnicie de 22 de ani, din care a rezultat un fiu care are varsta de 21 ani actualmente student ... (vezi toată discuția)