Sunt insarcinata in 10 saptamani m-am angajat acum in martie, ar trebui sa nasc in septembrie- octombrie. Stagiul meu de cotizare ar fi in cele 12 luni anteriaore nasterii copilului de 7 luni.
Pot beneficia de indemnizatie?
Din pacate, OUG 111/2010 este destul de ferma in ceea ce priveste perioada de timp in care un viitor parinte trebuie sa obtina venituri impozabile pentru a fi eligibil pentru indemnizatia pentru cresterea copilului, si anume 12 luni anterior nasterii copilului.Dar, daca ne spuneti care a fost situatia dvs inainte de a va angaja la firma la care lucrati acum(eleva/studenta, somer, c.m etc..) va putem da alte variante.
Dar, mai aveti optiunea ca tatal copilului(sotul dvs), daca a obtinut venituri impozabile 12 luni anterior nasterii copilului sa beneficieze de stimulent de insertie in valoare de 500 lei/luna.Mai concret, continua sa mearga la job , ia salariul ca si pana acum si in plus, beneficiaza de acesti bani.:)
In anul 2012 iulie am terminat liceu si nu am luat bacalaureatul. In august 2012 am ramas insarcinata si am nascut un baietel pe 24 mai 2013 mentionez ca nu beneficiez de indemnizatie pentru primul baietel. Acum am ramas insarcinata iarasi si am gemeni si m-am angajat ca am vazut la situatii speciale ca scrie asa Perioade asimilate: in situatia in care cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului se constituie numai din perioade asimilate, fara venituri aferente acestora, cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 600 lei. Daca o persoana realizeaza venituri pe o perioada de cateva luni in interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului este reprezentata de suma totala a veniturilor realizate in aceste luni, impartita la 12. In cazul in care, in urma acestui calcul rezulta un cuantum mai mic de 600 lei, se acorda 600 lei..
1. Este adevarat ce spune textul citat de dvs. dar se refera la cazul in care in cele 12 luni ati fost in situatii asimilate si ati mai avut si venituri din salarii, o perioada.
2. - Ori dvs. nu ati fost in perioade asimilate celor de obtinere de venituri.
- Ati fost casnica si ati avut grija de primul copil.
Dar se spune ca de la 1 ianuarie s a dat un proiect de lege prin care se spune ca se cumuleaza cele 12 luni din ultimii 3 ani. Si eu am fost eleva pana in 2012 nu se poate lua in considerare.