avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... valoare indemnizatie CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

valoare indemnizatie CCC

Buna ziua,

Am nascut de curand(in decembrie 2014) si am inaintat dosarul ptr indemnizatie de crestere copil,jumatate de an am fost studenta si jumatate de an am fost angajata cu minimul pe economie este normal ca valoarea indemnizatiei sa fie de 600 de lei?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: kennya , utilizator 16:57, 1 Aprilie 2015
1. Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) este de 85% din media veniturilor cete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. - In cazul dvs. s-au adunat veniturile nete pe cele 6 luni cat ati avut salariu si suma s-a impartit la 12 luni.
- Daca rezultatul a fost mai mic de 600 lei se acorda o indemnizatie de minimum 600 lei.

3. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Situaţia în care cele douăsprezece luni de eligibilitate sunt constituite şi din perioade asimilate sau numai din perioade asimilate. În acest caz, care sunt veniturile luate în calcul la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului?

Solutie:
În situaţia în care cele douăsprezece luni avute în vedere sunt constituite şi din perioade asimilate, aşa cum se prevede şi la art. 13 alin. (3) şi (4) din OUG nr. 111/2010, la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului se vor lua în considerare inclusiv sumele încasate de persoana îndreptăţită, reprezentând venituri aferente perioadelor asimilate. În cazul în care nu există venituri aferente perioadelor asimilate, atunci acele perioade se iau în considerare ca eligibilitate în vederea deschiderii dreptului la indemnizaţia pentru creşterea copilului, iar venitul aferent acelor perioade este zero. În acest caz, cuantumul minim al indemnizaţiei la care este îndreptăţită persoana este de 600 lei.
da.deoarece cand ai fost angajata nu se marise salariul minim pe economie si se calculeaza cat era salariul minim pe economie in perioada cand ai fost angajata.se calculeaza ultimile 12 luni inainte sa nasti.indemnizatia de crestere copil este de 85% din salariul net pe ultimele 12 luni lucrate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului, mama studenta si angajata ferenc12 ferenc12 Buna ziua sotia mea este actualmente studenta la masterat, anul I, cursuride zi, la o universitate de stat si in acelasi timp lucreaza de 2,5 luni. Estimam ... (vezi toată discuția)
indemnizatie crestere copil, mama studenta ifrimg ifrimg Buna ziua sunt studenta in anul 2 la zi (stat).Copilul sa nascut in decembrie.Din ianuarie pana in iunie am lucrat urmand a fi acoperita cu facultatea pentru ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de oug111 turcut turcut buna ziua imi explicati va rog si mie punctul urmator din OUG 111/2010 ·        Art 13 alin (5): ” in cazul veniturilor din ... (vezi toată discuția)