avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea copilului, mama studenta ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea copilului, mama studenta si angajata

Buna ziua

sotia mea este actualmente studenta la masterat, anul I, cursuride zi, la o universitate de stat si in acelasi timp lucreaza de 2,5 luni. Estimam data nasterii copilului undeva in noiembrie 2012 (deci inca 7,5 luni), deci nu va avea cei 12 luni de activitate profesionala.
OUG 111/2010 stipuleaza ca cei 12 luni se pot forma integral si din perioada de studiu la masterat.
Intrebarea mea este daca acesti 12 luni se pot forma in cazul sotiei din combinarea masteratului cu perioada de angajare ? Si daca da cum se va calcula indemnizatia ?
Va Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:27, 10 Aprilie 2012
1. Da, in cele 12 luni premergatoare nasterii sunt luate in calcul toate perioadele eligibile ie ca sunt cele in care se obtin venituri profesionale fie ca sunt perioade asimilate.

2. In cazul sotiei dvs. se ia in calcul suma veniturilor nete din salarii din lunile in care le-a obtinut (si care se regasesc in unele din cele 12 luni eligibile) se imparte la 12 si se obtine indemnizatia pentru CCC (daca rezultatul impartirii este mai mic de 600 lei atunci se acorda indemnizatia de 600 lei).

3.Va redau din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Situaţia în care cele douăsprezece luni de eligibilitate sunt constituite şi din perioade asimilate sau numai din perioade asimilate. În acest caz, care sunt veniturile luate în calcul la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului?

Solutie:
În situaţia în care cele douăsprezece luni avute în vedere sunt constituite şi din perioade asimilate, aşa cum se prevede şi la art. 13 alin. (3) şi (4) din OUG nr. 111/2010, la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului se vor lua în considerare inclusiv sumele încasate de persoana îndreptăţită, reprezentând venituri aferente perioadelor asimilate. În cazul în care nu există venituri aferente perioadelor asimilate, atunci acele perioade se iau în considerare ca eligibilitate în vederea deschiderii dreptului la indemnizaţia pentru creşterea copilului, iar venitul aferent acelor perioade este zero. În acest caz, cuantumul minim al indemnizaţiei la care este îndreptăţită persoana este de 600 lei.
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare indemnizatie ccc Iulia2345 Iulia2345 Buna ziua, Am nascut de curand(in decembrie 2014) si am inaintat dosarul ptr indemnizatie de crestere copil,jumatate de an am fost studenta si jumatate de ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de oug111 turcut turcut buna ziua imi explicati va rog si mie punctul urmator din OUG 111/2010 ·        Art 13 alin (5): ” in cazul veniturilor din ... (vezi toată discuția)
Ccc onuzza onuzza As avea si eu o intrebare: ce inseamna acest citat, adica daca eu nu am venit pe o luna se face totalul celorlalte 11 luni si se imparte la 12???? Adica ma pot ... (vezi toată discuția)