sotia mea este actualmente studenta la masterat, anul I, cursuride zi, la o universitate de stat si in acelasi timp lucreaza de 2,5 luni. Estimam data nasterii copilului undeva in noiembrie 2012 (deci inca 7,5 luni), deci nu va avea cei 12 luni de activitate profesionala.
OUG 111/2010 stipuleaza ca cei 12 luni se pot forma integral si din perioada de studiu la masterat.
Intrebarea mea este daca acesti 12 luni se pot forma in cazul sotiei din combinarea masteratului cu perioada de angajare ? Si daca da cum se va calcula indemnizatia ?
Va Multumesc!
1. Da, in cele 12 luni premergatoare nasterii sunt luate in calcul toate perioadele eligibile ie ca sunt cele in care se obtin venituri profesionale fie ca sunt perioade asimilate.
2. In cazul sotiei dvs. se ia in calcul suma veniturilor nete din salarii din lunile in care le-a obtinut (si care se regasesc in unele din cele 12 luni eligibile) se imparte la 12 si se obtine indemnizatia pentru CCC (daca rezultatul impartirii este mai mic de 600 lei atunci se acorda indemnizatia de 600 lei).
3.Va redau din Ordinul MMFPS 1474/2011:
Situatie:
Situaţia în care cele douăsprezece luni de eligibilitate sunt constituite şi din perioade asimilate sau numai din perioade asimilate. În acest caz, care sunt veniturile luate în calcul la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului?
Solutie:
În situaţia în care cele douăsprezece luni avute în vedere sunt constituite şi din perioade asimilate, aşa cum se prevede şi la art. 13 alin. (3) şi (4) din OUG nr. 111/2010, la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului se vor lua în considerare inclusiv sumele încasate de persoana îndreptăţită, reprezentând venituri aferente perioadelor asimilate. În cazul în care nu există venituri aferente perioadelor asimilate, atunci acele perioade se iau în considerare ca eligibilitate în vederea deschiderii dreptului la indemnizaţia pentru creşterea copilului, iar venitul aferent acelor perioade este zero. În acest caz, cuantumul minim al indemnizaţiei la care este îndreptăţită persoana este de 600 lei.
Ccc
onuzza
As avea si eu o intrebare: ce inseamna acest citat, adica daca eu nu am venit pe o luna se face totalul celorlalte 11 luni si se imparte la 12???? Adica ma pot ... (vezi toată discuția)