avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare fara lichidare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare fara lichidare

In conditiile in care se aplica acest impozit forfetar si cert ca se va aplica, doresc sa dizolv firma fara lichidare, mentionez ca firma are doi asociati , ambii sunt de acord cu dizolvarea fara lichidare, firma nu are datorii la stat si la furnizori .
Cei de la Registrul Comertului nu concep ca exista aceasta forma de dizolvare cu toate ca pe net exista suficienta literatura care mentioneaza expres ca este posibil.
Va rog sa ma indrumati care sunt prevederile legale.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 18:07, 28 Aprilie 2009
Art 235/Legea nr. 31/1990
Dizolvare cu lichidare simultana, nu dizolvare fara lichidare.
Cred ca va referiti la dizolvare si lichidare fara a fi necesara numirea unui lichidator.
In completarea postului anterior mentionez ca astazi, mi-a fost pus in vedere de catre un referent la Oficiu faptul ca in hot AGA trebuia mentionat si art 227 din Legea nr. 31/1990, modificata.

Sugerez vizualizarea acestui topic www.avocatnet.ro/content/for...

precum si accesarea acestui link [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2009
ContSters20980, utilizator
:offtopic: Andrei, ti-am editat primul link deoarece nu era scris bine, banuiesc ca asta e dar te rog sa verifici.
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2009
ContSters20980, utilizator
Andreea Lisievici a scris:

:offtopic: Andrei, ti-am editat primul link deoarece nu era scris bine, banuiesc ca asta e dar te rog sa verifici.

Este in regula, au fost mai multe topicuri pe aceasta tema si am stat in cumpana, sa zic asa, ref. pe care sa fie dat drept exemplu. :yes:
N-am schimbat decat "7C" cu "|", deoarece nu functiona in varianta initiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Word counter onrc JuridicIdava JuridicIdava Buna ziua. Pentru o hotarare AGA de dizolvare si lichidare simultanta si voluntara SRL cu 2 asociati, fara lichidator, am nevoie de Word counter pt ONRC? De ... (vezi toată discuția)
Dizolvare s.a. ENGFULL ENGFULL dizovare fara lichidare ..... ce reprezinta ? ce lege reglementeaza procedura dizolvare cu lichidare ...... - // - care este diferenta intre aceste 2 ... (vezi toată discuția)
Activitate suspendata magyari magyari Am avut la un moment dat o societatea, a carei activitate din diverse motive am fost obligat sa-l suspend. Fiind mai mult plecat, nu s-au mai depus nici ... (vezi toată discuția)