avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de inchiriere spatiu
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de inchiriere spatiu

Buna ziua, am inchiriat un spatiu pentru a deschide un punct de lucru, am incheiat un contract de inchiriere cu proprietarul, am platit chiria in avans pe 3 luni, o garantie, urmeaza sa preiau spatiul la inceputul lunii viitoare. Am platiti chiria mai repede de data predarii spatiului deoarece chiar daca era stipulat in contract ca Locatorul va preda spatiul curat , a invocat tot felul de scuze si eu fiind constransa de timp (imi veneau echipamentele ), am zugravit eu , peretii fiind negrii. Contractul l-am semnat pe o supratafa data de Locator, la masuratori a reiesit o suprafata mult mai mica, totodata in momentul zugravirii am observat ca usile care comunicau cu celelalte incaperi nu se inchid ca lumea si nu sunt etanse. Am echipamentele duse de aseara acolo dar contractul incepe abia luna viitoare avand doar asigurarea verbala ca raspunde de echipamente. Intrebarile mele ar fi urmatoarele:
1-Contractul de inchiriere trebuie sa contina o stampila ca a fost declarat la Finante?
2-Faptul ca m-a mintit cu suprafata o pot remedia in vreun fel?
3-Faptul ca am zugravit eu cand de fapt era treaba lui pot sa mentionez in procesul verbal de predare-primire?
4-Cum sa procedez cu echipamentele care se afla deja in incinta sa am o garantie ca pana la inceperea activitatii nu se va intampla imic cu ele?
5-Repararea usilor (dansul chiar a propus inlocuirea unei usi -bineinteles pe cheltuiala noasra si fara a se reglementa cu deducerea costurilor din chirie)?
6-In incinta are centrala termica despre care a spus ca ne deserveste doar pe noi dar de fapt exista inca doua calorifere (unul in baie si unul in biroul unde stau angajatii lui) -nu o sa pot face pe politistul de fiecare data sa vad daca merg sau nu caloriferele la dansul.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cimpeanr , utilizator 15:44, 30 Martie 2014
multumesc, asa voi face ...in contract e mentionat ca trebuie sa asigure folosinta linistita si utila , in conditii optime a imobilului pe durata ctr sisa ia masuri pentru repararea si mentinerea in stare de functionare a imobilului
mai trebuie sa merg la Registrul Comertului? la elibararea actelor firmei mi-au spus ca nu mai am treaba cu ei.......multumesc
Atunci este clar: cheltuielile cu reparatiile (zugrazeala, usi) sunt in sarcina proprietarului. Ar trebui sa le plateasca el sau sa le scada din chirie.

Daca aveti certificatul constatator de la Registru Comertului care constata deschiderea punctului de lucru, nu mai este nevoie.
Ultima modificare: Duminică, 30 Martie 2014
Ofelia Teodorescu, Avocat
Daca nu ati declarat punctul de lucru la adresa din contractul de inchiriere, atunci va trebui sa faceti acest lucru pt a putea functiona in conditii de legalitate.
am declarat adresa punctului de lucru , multumesc
am vorbit cu proprietarul ca nu corespunde suprafata , ca prizele ies din pereti , ca usile nu se inchid.....greu intelege .........bine ca banii i-a luat nemernicul....ideea este ca i-am spus sa considere inca o luna de chirie platita pentru ca era vorba de 36mp si de fapt sunt 17 mp, el a zis ca nu stia exact suprafata....asta e vina mea a fost ca nu am masurat , acuma suport consecintele......bineinteles spune ca nu e rea vointa dar banii sunt dati pe 3 luni si eu nu mai am ce face, imi va fi invatatura de minte de acuma incolo

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu asociatie de locatari vs srl Traznet23 Traznet23 Buna seara, Am o problema si nu stiu ce sa mai fac. Sunt reprezentatul unei firme de telecomunicatii \\"de cartier\\" ( furnizam servicii de internet si ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma: inregistrarea facturilor de utilitati daca spatiul este inchiriat ElenaComanescu ElenaComanescu Buna sera, Am si eu rugamintea sa imi spuneti cum se procedeaza cu facturile de utilitati daca noi am inchiriat un spatiu cu contract si facturile de ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa fac un procesul verbal de predare spatiu eu ca si locatar? Cristina67 Cristina67 Buna. Va rog sa imi dati si mie un sfat. Am un contract de inchiriere spatiu pe persoana juridica. Pentru ca sunt restante la chirie proprietarul (pers ... (vezi toată discuția)