avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Litigiu Asociatie de Locatari vs SRL
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Litigiu Asociatie de Locatari vs SRL

Buna seara,
Am o problema si nu stiu ce sa mai fac.
Sunt reprezentatul unei firme de telecomunicatii "de cartier" ( furnizam servicii de internet si televiziune prin cablu ).
De curand firma noastra a semnat un contract de inchiriere pentru spatiul de la parterul unui bloc. Mentionez ca tot la parter langa spatiu inchiriat de noi se mai afla inca un spatiu inchiriat la altcineva ( ce depoziteaza acolo haine ).
In perioada premergatoare semnarii contractului de inchiriere pentru spatiul respectiv ( am inteles ca asociatia de locatari a scos din uzul comun spatiul respectiv, schimband in acest fel destinatia spatiului pentru a putea FI INCHIRIAT - acest spatiu a mai fost inchiriat tot pentru depozitare pana in momentul actual )
eu - ca reprezentant al firmei ce doreste sa inchirieze spatiul respectiv,am fost si am discutat cu reprezentantii asociatiei de locatari ( respectiv cu administratorul si cu presedintele ).
Le-am spus ca dorim sa inchiriem acel spatiu pentru ca avem nevoie de un loc in care sa depozitam niste echipamente care sa ne ajute sa facem distributia semnalului de telecomunicatii catre blocurile din imprejurimi ( unde avem acordurile si abonati )
Echipamentele pe care le vom instala in respectiva locatie vor fi exact acele echipamente care se regasesc in orice bloc ( anume cutiile acelea mari pe care cei de la romtelecom si rds sau upc le instaleaza pe palierul blocurilor pentru a face distributia catre locatari) numai ca noi vom mai pune in plus si un UPS ( ups-ul este acel echipament care preia fluctuatiile de tensiune din reteaua enel-ului iar in caz ca pica curentul asigura functionarea echipamentelor atasate inca o perioada scurta de timp. )
Dupa ce reprezentantii asociatiei de locatari au incheiat contractul cu noi, am achitat chiria pentru 2 luni in avans, iar a doua zi de la plata chiriei ( care s-a facut la administratorul blocului ) ne-am dus la spatiul inchiriat pentru a zugravi si pentru a trage fibra optica pentru serviciul de internet si televiziune.
In acest moment vecinul de la parter care are apartamentul langa spatiul inchiriat de noi a spus ca el nu si-a dat acordul pentru a ne fi noua inchiriat acel spatiu si ca din punctul lui de vedere acest contract este ilegal.
Mai mult, a spus ca nu are nimic cu noi ca firma ci cu reprezentantii asociatiei ca nu i-a cerut acordul.
Acum a iesit un scandal monstru la blocul respectiv si se pune presiune pe administrator si pe presedinte sa rezilieze contractul pe care tocmai l-am incheiat acum circa 1 luna si jumatate.
Pe de alta parte noi am schimbat o usa de access existenta cu alta usa metalica + ca am jupuit peretii pentru a zugravi si cel mai grav este ca s-au incheiat contracte pentru transportul semnalului de internet si tv de la sediul nostru catre locatia inchiriata pe 2 ani de zile si la niste preturi deloc de neglijat.
In consecinta ne vedem pusi in situatia dificila de a nu sti ce sa mai facem.
Reprezentantii asociatiei de locatari spun ca era de datoria nostra sa luam acordul respectivului locatar care face scandal acum si ca, contractul se va rezilia automat pentru ca ar fi ilegal intocmit.
Noi insa am stipulat in contract ca nu facem punct de lucru in acel spatiu si nici sediu de firma ci vom instala doar niste echipamente pentru a face distributie de semnal catre blocurile din imprejurimi.

Cineva mi-a spus ca firma nostra nu are de ce sa isi faca griji ca nu avem nevoie de acordul scris al acelui locatar atata timp cat spatiu a fost scos din uzul comun tocmai pentru a fi inchiriat.

Momentan am sistat lucrarile la respectiva locatie pana lamurim situatia.
Ideea este ca nimeni nu stie exact ce spune legea in aceasta situatie si ne contrazicem la nesfarsit.

Va rugam ajutati-ma cu un sfat.
Va multumesc!
Incercati sa discutati cu acel proprietar si sa ii oferiti si lui internet gratis, poate asa isi va da acordul, mai ales ca nu aveti activitate foarte mare in spatiul respectiv ca sa il deranjati.
Initial cel cu scandalul a spus ca nu este de acord sa ne inchirieze noua deoarece echipamentele pe care le punem noi acolo stie sigur ca radiaza, fac zgomot etc
Asta in conditiile in care i-am spus ca nu doresc sa traiasca cu teama celor de mai sus si ca in momentul in care finalizam instalarea echipamentelor este invitatul nostru sa vina cu orice expert pentru a face toate verificarile pe care le doreste.
Insa a refuzat acest compromis.
Asta in conditiile in care nu am dus inca nici un echipament la acea adresa.
Nu dv. trebuie sa luati acordul de la proprietari.

Ati semnat un contract cu reprezentantii asociatiei, mai bine spus cu presedintele asociatiei de proprietari care poarta intreaga raspundere a felului cum inchiriaza acel spatiu.

El trebuia sa faca toate demersurile in interiorul asociatiei pentru ca acel spatiu sa fie inchiriat.
Dv. sunteti un tert in relatia cu asociatia de proprietari reprezentata de presedinte. Pentru dv. nu conteaza decat contractul.
Vecinul dv. se poate certa cu presedintele asociatiei, daca considera ca proprietarii au conditionat intr-un fel folosirea acelui spatiu si nu sunt respectate acele conditii, dar nu cu dv.

Daca contractul nu mai este respectat dintr-un motiv sau altul, ba mai mult, v-a pricinuit si paguba in sensul ca ati facut niste cheltuieli pentru amenajarea spatiului, puteti sa dati in judecata asociatia.
Banuiesc ca nu vi s-a spus inainte de a incheia contractul ca trebuie sa luati acord scris de la proprietari asupra a diferite conditii.

Deci razboiul cu locatarii sa-l duca presedintele asociatiei, daca se stie cu musca pe caciula, nu dv.
1-Conform norme in vigoare,schimbarea destinatiei partii comune se realizeaza cu acordul asociatiei de proprietari
In speta dv,demersurile pentru schimbarea destinatiei spatiului trebuiesc facute de asociatia de proprietari dv neavand responsabilitatea obtinerii acordului vecinilor; litigiul este strict intre proprietar si reprezentantul legal al asociatiei respectiv presedintele de asociatie care este factor decizional
Toate presiunile asupra administratorului de imobil sunt neintemeiate,avand in vedere ca acesta este factor de executie.
In temeiul contractului ,dv aveti dreptul legal sa va desfasurati activitatea
Proprietarului care ridica pretentii de ordin tehnic ii puteti comunica,ca intreaga aparatura este asigurata,suplimentar detine sistem protectie ca si sistemele operatorului national de telefonie

Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2014
elga50, moderator
Revin cu inca o intrebare.
Srl-ul care a inchiriat acel spatiu trebuie sa inregistreze undeva acel contract? administratia financiara? sau registrul comertului.
La inca o dscutie avuta cu reprezentantii blocului acestia au sustinut ca noi prin instalarea acelor echipamente trebuie sa inregistram punct de lucru pentru adresa respectiva si ca automat avem nevoie de acordul vecinului.

Asa o fi?
Altcineva ne-a spus ca nu trebuie sa facem punct de lucru insa trebuie sa il declaram... eventual sediu social secundar.

Chiar nu mai stiu ce sa fac.

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu asociatie petrisor dumitru petrisor dumitru Pentru inchirierea unui spatiu comun al asociatiei de proprietari, in afara de aprobarea adunarii generale de ce mai este necesar. (vezi toată discuția)
Fond de reparatii luciancojoaca luciancojoaca Buna ziua, In urma unui contract cu o firma de telefonie mobila si televiziune digitala, pentru inchirierea terasei blocului in 2007 pe o durata de 10 ani, ... (vezi toată discuția)
O firma care inchiriaza un spatiu intr-un bloc rezidential este normal sa apara pe listele lunare de plata a cheltuielilor de intretinere? husseincudop husseincudop Blocul incare locuiesc are inchiriat un spatiu de la parter unei societati comerciale cu mai multi angajati. Pe listele de plata lunare ale cheltuielilor la ... (vezi toată discuția)