in 25 februarie 2012 am fost victima unui accident de munca cu vatamare corporala ,in urma investigatilor medicale rezulta faptul ca am nevoie de proteza auditiva la urechea stanga ,i-mi puteti spune cine trebuie sa suporte contravaloarea protezei? va multumesc!
Protezele si ortezele se deconteaza pentru asigurati, de catre Casa de asigurari de sanatate, catre executantul acestora, cu care casa are incheiat contract de prestari servicii. Costurile pot fi achitate partial, in functie de contractul incheiat.
Fiind vorba de accident de munca, angajatorul, care plateste in contul unic national pentru AM si BP, o suma de bani, stabilita in conditiile legii (tarif de risc/ clasa de risc) de catre Casa de pensii, deconteaza aceste proteze. In responsabilitatea angajatorului intra cheltuielile legate de recuperarea medicala a lucratorului care a suferit un AM sau o BP.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Accident de munca
buiavasi
Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine cu privire la urmatoarea situatie; in urma unui eveniment intamplat in timpul muncii, avizat de ITM ca accident de ... (vezi toată discuția)
Accident de munca
sebesului
Buna ziua,
sunt sofer pe tir si lucrez la o firma cu profil agricol in insula mare a Brailei de 25 de ani. nu demult am avut un accident de munca am cazut de ... (vezi toată discuția)