avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare datorii pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare datorii pensie de intretinere

Buna ziua! In urma cu 2 ani am divortat, si copiii rezultati din casatorie, mi-au fost incredintati spre crestere, custodia comuna, iar plata pensiei de intretinere, a fost stabilita in sarcina fostei sotii. Aceasta din moment ce si-a incetat activitatea de la locul de munca, a acumulat restante la plata pensiei de intretinere , in suma de 4100 de lei.Abandonul de familie nu l-am putut declara, deoarece nu am reusit sa dovedesc reaua credinta a acesteia, deoarece nu a efectuat platile pe motiv ca nu are venituri, iar bunuri proprii nu detine.Intre timp, luna trecuta s-a recasatorit,si acuma are posibilitatea sa isi plateasca datoriile, dar refuza sa o faca.Intrebarea mea este: Pot sa trec la executare silita, din moment ce in urma casatoriei a intrat in posesia anumitor bunuri care le are in comun cu actualul sot? Rog raspuns! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: kasonizsolt , utilizator 14:39, 30 Martie 2014
Dacă deține bunuri proprii, da. Dacă bunurile sunt ale soțului, nu pot fi executate.
Si daca aceste bunuri sunt dobandite in comun? Sau actualul sot a trecut-o ca si coproprietar la autoturism de exemplu, sau la garsoniera, deoarece am aflat ca a trcut-o in actele de proprietate a respectivelor bunuri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai trebuie platita pensia alimentara? lucianlucian lucianlucian Daca dupa divort sotia obtine custodia copilului, eu va trebui sa platesc pensie alimentara. Daca ea se recasatoreste, ea va mai primi pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Cum se impart bunurile intre soti la partaj mimunku mimunku Buna ziua, Am o intrebare aparent simpla. Eu si fosta sotia am divortat in urma cu cativa ani. Avem un copil care i-a fost incredintat prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Abandon copil ionut979 ionut979 buna ziua. am divortat in 2009. pana la divort locuiam cu fosta sotie si cu fetita noastra intr-o garsoniera primita de la anl, acele locuinte pt tineri in ... (vezi toată discuția)