avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

buna ziua,
imi puteti spune , v a rog, daca nici eu nici sotul meu , nu vom cere concediu pentru cresterea copilului , putem beneficia de cei 500 ron/ luna , pana la implinirea varstei de 1 an a copilului?
multumesc
Cel mai recent răspuns: anca26elena , utilizator 17:04, 28 Iulie 2014
1. Oricare dintre dvs. puteti beneficia direct de stimulentul de insertie (fara sa mai intrati in concediu crestere copil) daca indepliniti conditiile legale adica daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) aveti venituri din salarii.

2. Stimulentul de insertie este de 500 lei lunar si se acorda pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
multumesc frumos.
Buna seara,
imi puteti spune, va rog,cine plateste acest supliment de insertie. Banii vin de la stat sau de la angajator?
Multumesc.
Indemnizatia pentru CCC si stimulentul de insertie sunt platite de stat prin Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS).
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie pt tata nely_cecil nely_cecil buna ziua, as avea niste intrebari legate de concediul postnatal si stimulentul de insertie... daca viitoarea mama nu lucreaza, poate beneficia tatal ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru 2 copii Robert2014 Robert2014 Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie! Sotul este in ccc copil cu bb1. Acum am nascut din nou. Bb1 are 1 an si 2 luni. Eu vreau sa intru in cresterea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil any_cristhina any_cristhina Saptamana acesta am aflat ca sunt insarcinata in 6 saptamanii,momentan nu lucrez,ultimul meu loc de munca fiind ca gestionar in periada 16.07.2010-23.06.2012 ... (vezi toată discuția)