avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere pentru copil major/elev/student
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere pentru copil major/elev/student

In Hotararea de divort este stipulata obligatia platii unei pensii de intretinere pentru fiul meu , de catre tatal sau, pana la majorat.
Luna aceasta fiul meu a implinit 18 ani.Este elev in clasa a XI a si isi va continua cu siguranta studiile si prin inscrierea la facultate dupa sustinerea , anul viitor, a examenului de bacalaureat.
Intentionam sa rezolvam amiabil, in continuare, sustinerea financiara din partea tatalui printr-un acord de mediere in care sa stipulam suma si modalitatea de plata ( virament bancar), data la care se va face viramentul.
Am citit ca acordul de mediere are valoare de inscris intre parti.
Ce se intampla daca la un moment dat, tatal nu-si va mai onora responsabilitatea, in ciuda acordului de mediere incheiat?
Va trebui sa-l actioneze fiul sau in instanta?
Multumesc mult pentru raspuns.
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2014
AnitaIonescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: AnitaIonescu , utilizator 08:21, 2 Aprilie 2014
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare pensie alimentara smeagull smeagull Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: Tatal plateste pensie alimetntara majorului care isis continua studiile. Majorul ... (vezi toată discuția)
Prelungire pensie intretinere peste varsta de 18 ani ankka2006 ankka2006 Buna dimineata! Am nevoie de urmatoarea informatie de la dumneavoastra...Baiatul meu implineste anul acesta 18 ani, si este inca elev . Deoarece beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere copil elena13 elena13 Buna ziua.Sunt divortata si copilul meu implineste luna asta 18 ani.Deja pensia de intretinere a venit redusa in aceasta luna.Baiatul este in clasa a xii.Ce ... (vezi toată discuția)