avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, taxe
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, taxe

buna ziua
sotul nu vrea sa divorteze, nu vrea sa se prezinte nici la proces dar nici la mediator
am somaj de 378 lei
va trebui sa suport eu toate cheltuielile cu dovortul?
el nu mai lucreaza sin luma aug 2013, nu are nici un venit
o sa ma "omoare" taxele de mediere
ce pot face financiar sa mai scutesc niste bani?
de fapt ,lipsa financiara a dus la despartire pt ca lui nu ii place sa fie "sluga " la patron
pot beneficia de unele reduceri , ca de ex taxa de timbru sau onorariul mediatorului?
va multumesc
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2014
marianachita, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:29, 31 Martie 2014
Obtinerea certificatului de informare cu privire la beneficiile medierii este gratuita conform legii.

Taxa de timbru pt introducerea actiunii de divort pt motive temeinice (singura varianta daca sotul nu e de acord cu divortul) este de 100 lei.

Puteti beneficia si de ajutor public sub forma asistentei printr-un avocat din oficiu in urma depunerii unei cereri la baroul din localitatea dvs de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament lucica3 lucica3 Buna seara. Va expun urmatoarea situatie : am divortat si singurul bun comun este apartamentul cu 2 camere;sotul meu nu doreste partajul si stam amundoi in ... (vezi toată discuția)
Divort garnita georgiana garnita georgiana buna ziua vreau sa-mi spuneti cum procedez ca sa divortez,avem un copil de 5 ani unde trebuie sa merg la judecatorie sau la primarie si ce acte am nevoie ... (vezi toată discuția)
Cat costa un divort? chiper chiper De 3 ani m-am despartit de sotul meu (nu mai locuim impreuna) si acum as vrea sa divortez legal (fostul sot locuieste in Spania), nu avem copii minori. M-ar ... (vezi toată discuția)