avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj apartament

Buna seara. Va expun urmatoarea situatie : am divortat si singurul bun comun este apartamentul cu 2 camere;sotul meu nu doreste partajul si stam amundoi in acel apartament in camere separate; nici nu vrea sa auda de vreo intelegere in ceea ce priveste apartamentul sau de vinzarea acestuia; eu doresc sa-l vind si sa-mi iau o garsoniera , dar nu am cei 3% pt partaj.Cum sa procedez? Pare o situatie fara iesire ...daca sa zic as imprumuta cei 3%si as deschide partajul acestia se vor imparti cu sotul meu?
Cel mai recent răspuns: Birou de Mediator Bardasanu Marius , Mediator 23:38, 7 Decembrie 2013
Incercati o mediere cu sotul dvs privind partajul bunurilor. Taxa de timbru judiciar este de 50% din taxa de timbru platita in cazul partajului judiciar. La aceasta se adauga 20 lei ca taxa de timbru aferenta hotararii de expedient pronuntata de instanta care consfinteste acordul partilor.
Puteti beneficia de asistenta judiciara gratuita, daca va incadrati in conditiile legii (in acest sens puteti sa va adresati Baroului din aria dvs. de domiciliu). Din pacate, pt. ca asa este legea, chiar daca nu va intelegeti, trebuie ca inainte de a depune cererea de partaj la instanta de judecata, sa mergeti la un mediator. Sedinta de informare despre mediere este gratuita. Posibilitati ulterioare sedintei de informare despre mediere:
1. Daca nu va intelegeti la mediator, care va da o dovada ca ati luat la cunostinta despre mediere (nu se percepe taxa pe asta), mergeti mai departe la instanta de judecata (la Judecatorie).
2. Daca va intelegeti la mediator, veti plati anume onorariu, pe care mediatorul il pretinde, si in urma actului de mediere veti face partajul.
Buna ziua,
O solutie buna financiara ar fi un Acord (mediere) doar daca ambele parti sunt de acord.
Informarea asupra avantajelor si domeniului de aplicare ca etapa a procesului de mediere este gratuita, daca partile se prezinta impreuna la mediator si participa la informarea partilor,
dupa care pot decide daca accepta medierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori si partaj luminitalenuta luminitalenuta buna ziua, am si eu o intrebare.am inaintat actiunea de divort iar luna viitoare ar trebui sa avem prima infatisare. am introdus actiune de divort simpla fara ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru partaj doru anghel doru anghel Cum poate cineva sa obtina partajul unui apartament daca nu are bani pt taxa de timbru? Sau hai sa zicem ca ma imprumut, dar sunt sigur ca nu mi se respinge ... (vezi toată discuția)
Divort provocat de alcool carmen90 carmen90 buna. as dori sa imi dati cateva sugestii despre cum se poate desface o casnicie de catre sotie cat mai repede in urmatoarea situatie: saptamana trecuta am ... (vezi toată discuția)