avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire RCA

Am avut un accident de masina in care a murit mama mea. Masina era pe numele lui tata si asigurarea RCA tot pe numele lui era. Eu am fost la volan in momentul accidentului si mentionez ca pe mine mama si tata avem acelasi nume de familie.
Mentionez ca masina este dauna totala si nu am lovit pe nimeni doar m-am rasturnat cu ea la marginea drumului in sant din cauza pierderii controlului.
Avem dreptul la despagubire ? daca da ce ar trebui sa facem si ce sume sunt ?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2014
cosmin311, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:21, 1 Aprilie 2014
amdauna a scris:

Pentru daunele masinii nu se primesc despagubiri . Asta daca am inteles bine si vinovatul de accident este soferul masinii asigurate.

Pentru deces tatal dvs trebuie sa primesca despagubiri.


Nu ati inteles bine. Vinovatul pentru producerea accidentului este fiul persoanei asigurate.

De ce sa nu primeasca despagubiri si pentru daunele produse masinii? Nu exista nicio incompatibilitate.

Chiar daca poate pare ilara situatia, tatal trebuie sa deschida dosar de dauna si sa solicite despagubiri fiului care vor fi acordate de catre asiguratorul RCA chiar si in conditiile in care tatal este cel asigurat.

Acordarea despagubirilor se poate face prin negociere directa cu asiguratorul RCA astfel incat sa se evite un eventual proces civil pe care ar trebui sa il deschida tatal impotriva fiului.

Instanta de judecata il va obliga pe fiu sa il despagubeasca pe tata iar cum masina era asigurata tot la asiguratorul RCA se ajunge, fiul trebuind sa cheme in garantie asiguratorul.

Ar fi penibil sa se gandeasca cineva ca dat fiind consecinta accidentului, decesul mamei conducatorului auto, respectiv, al sotiei posesorului asigurarii, ar fi fost vreo incercare de fraudare a asiguratorului prin producerea unui accident intentionat in conditiile in care in masina se aflau toti membrii familiei. Puteau muri cu totii in accident.

Tatal trebuie sa deschida dosarul de dauna iar daca nu se descurca de unul singur iar asiguratorul incearca sa se eschiveze de la plata daunelor atunci sa apeleze la ajutorul unui avocat.

Conducatorul auto va raspunde penal si cel mai probabil va primi o pedeapsa cu suspendare. Judecatorul va lua in considerare lipsa intentiei (din culpa) si drama din familie.
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. masina inregistrata pe numele meu si condusa de fiul ... adriansimo adriansimo Buna ziua. Masina inregistrata pe numele meu si condusa de fiul meu vitreg. Are loc un accident, in urma caruia conducatorul auto, fiul meu vitreg, ... (vezi toată discuția)
Aciident daune silviu balea silviu balea am avut aciident cu masina si as vrea sa stiu daca rca ma va despagubii in cazul in care nu a mai fost implicata nici o masina in accident. masina nu este pe ... (vezi toată discuția)
Asigurare auto obligatorie marius14 marius14 Am o intrebare referitoare la politele auto obligatori. Masina noastra este inmatriculata pe numele sotiei,dar ea nu are carnet de conducere.In cazul ... (vezi toată discuția)