avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Proces faliment si proces raspundere patrimoniala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Proces faliment si proces raspundere patrimoniala

Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca mai pot face/spune ceva la termen in dosarul de raspundere patrimoniala.
Lichidatorul a cerut instantei sa amane si va cere si la urmatoarele termene pentru ca, spune el, in paralel se judeca falimentul ( s-a admis insolventa) si sunt bunuri din patrimoniul societatii ce vor fi vandute la licitatii.
Eu ca si parat in procesul de raspundere patrimoniala, pot cere inchiderea acestui proces? Sau ce ma sfatuiti sa fac la urmatorul termen in procesul de raspundere patrimoniala?
Cel mai recent răspuns: CristescuD , utilizator 22:39, 1 Aprilie 2014
trandafir2 a scris:
Si 2): In temeiul carui art. si litera vi s-a atras raspunderea?


Scuze, am omis sa va raspund, art. 138, literele a, c si d.

a) au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice in folosul propriu sau in cel al unei alte personale.
c) au dispus, in interes personal, continuarea unei activitati care ducea, in mod vadit, persoana juridica la incetarea de plati.
d) au tinut o contabilitate fictiva, au facut sa dispara unele documente contabile sau nu au tinut contabilitatea in conformitate cu legea.

Toate aceste acuze au fost demontate prin intampinare.
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
CristescuD, utilizator
Ce va spune lichidatorul ("ca stai sa vedem cat luam pe utilaj si etc") si cum a actionat sunt doua drepte paralele (banuiesc ca nu ati colaborat de la inceput cu domnia sa si de asta s-a ajuns aici), cu alte cuvinte v-a intocmit un raport nefavorabil in baza caruia vi s-a deschis dosarul de atragerea raspunderii, dosar care acum nu se mai poate inchide la solicitarea dvs. si care isi va urma cursul firesc. Ce urmeaza este:
- se va incerca valorificarea utilajului
- probabil nu se va obtine pretul necesar sa acopere datoria (vremurile ..)
- dvs. ca persoana fizica veti raspunde in solidar cu firma
- diferenta de plata va cadea in sarcina dvs.
Ce aveti dvs. de facut (daca chiar va stiti nevinovat) este sa gasiti un avocat care sa marseze pe neindeplinirea cumulativa a: existentei faptei ilicite, a existentei unui prejudiciu, a vinovatiei si a legaturii de cauzalitate intre fapta si prejudiciu si in plus pe neincadrarea faptelor dvs. la literele a,c,d. Acum, realizati si dvs. ca daca sunteti vinovat, va trebui sa platiti.
Nu am stiut de acea cerere de insolventa si de aceea s-a ajuns aici.
El apucase sa deschida si procesul de raspundere patrimoniala si abia apoi am aflat despre procese. Dar acum ar fi putut sa renunte la cerere, ma gandesc. Insa nu vrea, asta e.
Eu nu sunt vinovat ca situatia economica a fost deplorabila si am pierdut tot din firma. Acum sunt hartuit si cu raspunderea patrimoniala. Am primit mai devreme ideea de la doamna avocat sa cer sa se judece. Dvs ce credeti, macar poate s-ar termina mai repede caci este neplacuta situatia.
Ce inseamna cursul firesc? Daca eu cer sa se judece, se poate? Caci el sigur va cere amanare.
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
CristescuD, utilizator
CristescuD a scris:
Dar acum ar fi putut sa renunte la cerere, ma gandesc. Insa nu vrea, asta e.

Da, dar asta ar insemna sa recunoasca ca Raportul asupra cauzelor a fost prost intocmit, si nu poate face asta, e normal. :D


CristescuD a scris:
Ce inseamna cursul firesc? Daca eu cer sa se judece, se poate? Caci el sigur va cere amanare.

Se poate /nu se poate, va dati seama ca cererile trebuie sa fie intemeiate. Lichidatorul are o motivare logica si reala (sa vada cum valorifica activele), dar dvs. ce spuneti? "Hai sa se termine mai repede ...". Cele doua dosare merg oarecum in paralel, iar timpul lucreaza in favoarea dvs. (in principiu). De exemplu daca dvs. vi se pune in sarcina toata suma, atunci interesul lichidatorului si al creditorilor pentru valorificarea superioara a ultilajului scade, il vor vinde pe 2 lei (desi utilajul valoreaza mai mult), urmand ca restul sa vina pe dvs. (casa, venituri, masina, etc). Interesul dvs. este sa prelungiti cat mai mult (din mai multe motive) emiterea hotararii, timp in care sa vegheati sa se obtina pe utilaj un pret rezonabil.


Ce inseamna cursul firesc?

Este ca la insolventa procesul are niste pasi procedurali, iar atunci cand sunt active patrimoniale de valorificat, poate dura si 1-2-3 ani. Asta este. Iar durata nu ar trebui sa va deranjeze.

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva ionutz21 ionutz21 Admite cererea. În temeiul art. 131 din Legea 85/2006 Dispune închiderea procedurii falimentului faţă de debitoarea SC DUE EMME SRL. Dispune radierea ... (vezi toată discuția)
Actiune raspundere patrimoniala art.138!!!!!! germanu germanu Buna ziua!Am o problema....am avut un srl ,eu fiind administrator. Finantele au cerut insolventa...a fost numit lichidator reprezentantul Finantelor...prin ... (vezi toată discuția)
Societate radiata din registrul comertului aleodor27 aleodor27 Printr-o hotarare judecatoreasca s-a dispus inchiderea procedurii insolventei unei societati si radierea sa din registrul comertului. Se mai pot recupera ... (vezi toată discuția)