avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Doresc sa cumpar un spatiu nefolosit de pe casa scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Doresc sa cumpar un spatiu nefolosit de pe casa scarii

Buna ziua! Am cumparat un apartament intr-un bloc de 4 etaje, la parter. Pe holul scarii, corespunzator cu peretele baii mele( care da spre casa scarii), exista o nisa din zidarie in suprafata de 2 mp. Actualmente mai sprijina cateodata cineva o bicicleta de zidul respectiv, practic nisa aceea neavand nici o utilitate pentru locatari. Daca nisa ar fi proprietatea mea as putea extinde suprafata baii din apartament pana la nivelul casei scarii, in felul acesta s-ar creea loc si pt. masina de spalat. Cum sa procedez daca doresc sa devin proprietarul nisei, astfel incat acest lucru sa fie mentionat si in cartea funciara a apartamentului? Pe baza unui tabel care sa contina acordul individual scris al fiecarui proprietar din scara, poate emite Asociatia de proprietari o decizie prin care in fata notarului sa mi se vanda suprafata respectiva? Ce mai este de facut dupa tranzactie pentru a putea fi intabulata pe mine suprafata achizitionata, si a fi adaugata la suprafata apartamentului in cartea funciara? Multumesc anticipat pt. raspuns( uri).
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:40, 31 Martie 2014
@elga
Inchirierea este una ,iar modificarea constructiva prin instalare de usa de acces este cu totul altceva-modificare care nu poate fi legal executata
Instalarea de usa de acces ,presupune interventia asupra structurii de rezistenta a imobilului -ca sa nu mai fiu atacata -precizarea apartine reprezentantilor inspectoratului de stat in constructii
Referitor la neexecutarea de modificari asupra spatiilor inchiriate din partea comuna,inclusiv dv anterior cu ocazia altor subiecte similare ati facut atentionari
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2014
ynocentta, utilizator
DOAMNELOR MODERATOARE, va rog sa-mi acceptati o mica lamurire: Orice cadru de usa este ca o grinda de rezistenta, de aceea ne adapostim sub tocul usii la cutremur. Pericolul ar fi daca se practica o gaura printr-un perete existent, fara sa se mai puna usa, poate ca asa s-ar amenda de acei grozavi inspectori !

CAT DESPRE INTREBAREA DE BAZA si scopul pentru care se face inchiderea, masina de spalat, aceasta face zgomot, nu cred ca vor fi de acord proprietarii. Eu am inchis un spatiu, sub o rampa de scara,pentru boxa , dar dupa ce am luat acordul de la TOTI vecinii de pe scara, care nu au semnat fara sa-mi ceara detalii ce se va intampla in spatiul respectiv.
Varianta cu inchirierea este cea mai facila.
Succes !
@ynocentta

In cazul de fata exista o nisa in hol, adica o mica incapere care nu are usa.
Eu am sugerat utilizatoarei sa puna usa pe golul care exista actualmente intre nisa si hol, nu sa practice spartura in vreun zid. Adica sa inchida nisa cu o usa.

Acum m-am facut inteleasa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizare spatiu comun bloc roxi1984 roxi1984 un proprietar al unui ap dintr-un bloc nou a luat abuziv(doar cu acordul celor 2 vecini de pe palier) holul din fata usii, construind un perete cu o usa. ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie proprietari Alexandru_cor Alexandru_cor Buna. As avea nevoie de un sfat. Am un apartament si o garsoniera una langa cealalta si as vrea sa fac un zid pe casa scarii (spatiu comun), astfel incat sa ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru modificare perete aura 48 aura 48 Am si eu o intrebare. Daca renovez apartamentul si modifi o parte din peretele de la baie (nu este perete de rezistenta) pentru a marii spatiul ptr masina de ... (vezi toată discuția)