spuneti-mi va rog ce modalitati de a inchide o firma exista.
am o societate care nu a mai avut activitate din 2010, nu s-au mai depus declaratii, bilanturi etc. pe site-ul anaf apare ca suspendata. Doresc sa lichidez si sa radiez aceasta societate.
Anaful poate lichida de la sine aceasta societate( nu stiu daca m-am exprimat corect). Cine poate cere insolventa acestei societati, si daca imi cere un tert insolventa firma se poate lichida de la sine. Se poate lichida de la sine pentru ca nu am depus declaratiile in ultima perioada?
Va multumesc foarte mult pentru ajutor.
Nu va radiaza nimeni din oficiu. O sa va dizolve din oficiu, iar apoi urmeaza lichidarea si radierea (ultima faza).
Cu privire la ce ati intrebat in primul mesaj deschiderea procedurii de insolventa o solicita reprezentantul debitorului, adica administratorul (este obligat sub sanctiunea legii sa o faca, daca sunt intrunite conditiile) sau unul /mai multi creditori, daca este atinsa valoarea prag prevazuta in lege.
In situatia dvs. probabil anaful se va mobiliza cand suma va trece de 45000 lei, pana atunci puteti dormi linistit, desi nu este indicat, deoarece vi se poate atrage raspunderea pe persoana fizica.
Indicat este sa cautati un lichidator si sa dizolvati/lichidati voluntar firma.
Dizolvare societate
alin_bv
Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)