avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Inchidere firma suspendata
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Inchidere firma suspendata

Buna ziua,
Am un SRL care a fost suspendat in perioada 2009-2012.
Pe perioada suspendarii nu am depus nici un fel de bilant sau declaratie iar din mai.2012 si pana in prezent la fel nu am avut activitate si nu am depus nimic nicaieri.

Intrebarile mele sunt :
aceasta firma se va lichida vreodata de catre ONRC daca eu nu incep procesul de lichidare?
cum pot afla de ce amenzi sunt pasibil in cazul in care doresc inceperea procesului de lichidare?
mai am un asociat pe aceasta firma .. daca eu ma retrag din ea acum voi mai putea fi tras la raspundere pentru amenzile respective?

o zi buna !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:18, 7 Iunie 2013
Nu amenzile sunt cea mai mare problema, desi si acestea sunt destul de consistente.
Problema sunt debitele si penalitatile aferente. Pentru acestea vi se poate cere insolventa de catre creditor, oricare ar fi el. ONRC eventual o sa va dizolve, dar insolventa o sa va fie ceruta de altii (daca aveti datori).
Presupunand ca va retrageti din firma nu rezolvati absolut nimic daca la momentul retragerii dvoastra firma nu este curata ca lacrima! Deci daca datoriile s-au facut in perioada mandatului dvoastra raspundeti pentru ele.
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2013
trandafir2, moderator
nu am nici un fel de datorie catre nimeni decat eventual ANAF sau cine emite amenzile pentru aceste bilanturi si declaratii nedepuse.
ce ma sfatuiti sa fac? in ce caz se poate transpune datoria firmei in numele meu personal?
uraru a scris:
in ce caz se poate transpune datoria firmei in numele meu personal?

Pai v-am spus, in cazul in care anaf cere insolventa (si mai devreme sau mai tarziu o cere, cel mai tarziu dupa ce datoriile trec de valoarea prag de 45000 lei) :
- se numeste lichidator,
- se deschide dosar la tribunal,
- lichidatorul deschide procedura, va notifica, va cere evidenta contabila si va ridica dreptul de administrare,
- se stabileste vinovatia (daca exista) persoanelor care au administrat firma in drept si in fapt,
- apoi va executa ca persoana fizica - - Asta este cel mai rau scenariu !! Dar se intampla, se poate intampla (printr-o minune) sa nu patiti nimic.

Ce sa faceti? Ori platiti datoria si lichidati firma voluntar, ori daca se numeste lichidator din oficiu colaborati cu domnia sa!
Sau nu faceti nimic si va asumati eventualele consecinte, care la ora asta nu le putem evalua aici pe forum.

Stiu ca raspunsurile mele sunt descurajante ...dar asa este realitatea cu insolventele!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa, lichidare, radiere societate. mariusf09 mariusf09 Buna ziua, spuneti-mi va rog ce modalitati de a inchide o firma exista. am o societate care nu a mai avut activitate din 2010, nu s-au mai depus ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate anaf corinatone corinatone Buna ziua Sunt in proces de inchidere a societatii. Firma nu are datorii la bugetul de stat, singura problema este ca lipsesc in baza lor de date doua ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)