avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Obligativitatea la o luna de concediu pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Obligativitatea la o luna de concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului pentru tata

Buna ziua!

Ma aflu in CCIC pana la 2 ani,iar tatal nu este angajat nicaieri.Copilul face 2 ani in 7 iunie,iar intrebarea mea este cum se procedeaza in acest caz,pana la ce data voi mai primi indemnizatia?Si daca urmeaza sa prelungesc concediul pana la 3 ani in ce luna trebuie sa depun dosarul de cerere?
Cel mai recent răspuns: viorica p , utilizator 15:43, 2 Aprilie 2014
1. - Tatal beneficiaza de CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) a avut venituri din salarii, din activitati agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale etc.).
- Nu conteaza daca la data solicitarii indemnizatiei pentru CCC nu este salariat.

2. - Daca tatal indeplineste conditiile de mai sus el poate solicita indemnizatie pentru CCC pentru cel putin o luna.
- Daca nu o face atunci CCC al dvs. se diminueaza cu o luna de zile, adica veti inceta CCC la varsta de 1 an sii 11 luni a copilului (la 7 mai 2014).
- Daca tatal nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC atunci dvs. veti sta in CCC pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani (7 iunie 2014).

3. Daca copilul dvs. este incadrat intr-un grad de handicap atunci CCC al dvs. se prelungeste pana la varsta de 3 ani a copilului.

4. - Dupa ce intrati in posesia certificatului de handicap pentru copil faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a beneficia de CCC pana la varsta de 3 ani (anexati la cerere si o copie dupa certificatul de handicap).
- Cu certificatul de handicap si cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM va prezentati la Primarie unde solicitati plata indemnizatiei pentru CCC pana la varsta de 3 ani.
Va multumesc!Dar daca am fost in somaj inainte de CCC,unde ma prezint?
1. Va prezentati la Agentia de Somaj, faceti cerere de prelungire a suspendarii indemnizatiei de somaj pentru a beneficia CCC pana la varsta de 3 ani.

2. Apoi va prezentati la Primarie.
Multumesc!
Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza daca tatal este angajat in 2 locuri cu jumatate de norma? La primul loc de munca este angajat de mai multi ani, iar la al doilea doar de 6 luni. Daca primeste indemnizatia pentru o luna de la primul loc de munca trebuie sa inceteze activitatea si la al doilea? Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc laurentiuu laurentiuu La inceputul lui decembrie sotia mea o sa nasca.Atat ea cat si eu suntem angajati. Eu lucrez in invatamant ca suplinitor, contractul de munca este pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu de paternitate bogdaner bogdaner Sotia urmeaza sa nasca in ianuarie 2011.mie in oct 2010 mi se termina perioada de somaj.trebuie sa ma angajez pana la data la care fac cererea de concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil MariaRamona MariaRamona Buna ziua, Din luna martie m-am angajat cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata, iar in luna septembrie am nascut. Am fost in concediu de ... (vezi toată discuția)