Ma aflu in CCIC pana la 2 ani,iar tatal nu este angajat nicaieri.Copilul face 2 ani in 7 iunie,iar intrebarea mea este cum se procedeaza in acest caz,pana la ce data voi mai primi indemnizatia?Si daca urmeaza sa prelungesc concediul pana la 3 ani in ce luna trebuie sa depun dosarul de cerere?
1. - Tatal beneficiaza de CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) a avut venituri din salarii, din activitati agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale etc.).
- Nu conteaza daca la data solicitarii indemnizatiei pentru CCC nu este salariat.
2. - Daca tatal indeplineste conditiile de mai sus el poate solicita indemnizatie pentru CCC pentru cel putin o luna.
- Daca nu o face atunci CCC al dvs. se diminueaza cu o luna de zile, adica veti inceta CCC la varsta de 1 an sii 11 luni a copilului (la 7 mai 2014).
- Daca tatal nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC atunci dvs. veti sta in CCC pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani (7 iunie 2014).
3. Daca copilul dvs. este incadrat intr-un grad de handicap atunci CCC al dvs. se prelungeste pana la varsta de 3 ani a copilului.
4. - Dupa ce intrati in posesia certificatului de handicap pentru copil faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a beneficia de CCC pana la varsta de 3 ani (anexati la cerere si o copie dupa certificatul de handicap).
- Cu certificatul de handicap si cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM va prezentati la Primarie unde solicitati plata indemnizatiei pentru CCC pana la varsta de 3 ani.
Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza daca tatal este angajat in 2 locuri cu jumatate de norma? La primul loc de munca este angajat de mai multi ani, iar la al doilea doar de 6 luni. Daca primeste indemnizatia pentru o luna de la primul loc de munca trebuie sa inceteze activitatea si la al doilea? Va multumesc.
Indemnizatie ccc
laurentiuu
La inceputul lui decembrie sotia mea o sa nasca.Atat ea cat si eu suntem angajati. Eu lucrez in invatamant ca suplinitor, contractul de munca este pe perioada ... (vezi toată discuția)