avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire de la stat pentru amenzi circulatie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire de la stat pentru amenzi circulatie

Buna seara !
Am fost instintat ca mi s-a pus poprire din cauza unr amenzi de circulatie , cuantumul lor fiind de 1320 ron. Am un salarui de 1000 ron (in mana).
Angajatorul a virat catre administratia financiara prima transa de 300 ron . Am din partea lor un document care atesta acest lucru . Am fost azi sa-mi scot banii de pe cardul de salarii , bancomatul mi-a "inghiti" cardul . am sunat la banca si mi-au zis ca a fost retinut din cauza popririi. Am fost dupa la sucursala si am intrbat cati bani am in cont si mi s-a comunicat ca aveam 790 ron (diferenta de 90 ron provenea de la cateva ore suplimentare pe care le-am efectuat ). Am facut o foaie de retragere si am mers cu ea la casierie sa retrag banii. Mi-a facut foaia de retragere , semnata si stampilata de catre banca dupa . mi-au dat-o mie dupa care doamna de la casierie mi-a zis ca nu poate sa-mi dea banii ca am poprire . M-am dus iar la un birou al lor si mi-au zis ca nu imi pot da nici macar un leu. Din cate stiam puteau sa-mi ia 30 % din ceea ce intra in cont.
Banca refuza sa-mi dea vre-un document cum ca nu vor sa-mi dea diferenta de bani pe motiv ca ma voi duce la OPC. intrebarea mea este : Ce pot face in aceasta situatie ????
Nu inteleg dc angajatorul este obligat sa verse 30 % , banca ia 30 % de ce nu pot sa-mi retrag diferenta de bani ?? Este normal acest lucru ???
Va rog sa-mi dati mai multe detalii despre ce ar trebui sa fac !

Am citit ca un obicei foarte des intalnit este ca banca sa retina in cont sumele incasate din salarii pana se strange creanta datorata dupa care sa faca plata catre Administratia Financiara. Este normal acest lucru ? Este normal sa ma lase fara nici un venit in luna respective ?

Va multumesc

Astept cu interes un raspuns la cele de mai sus
Cel mai recent răspuns: zberi , utilizator 21:02, 1 Aprilie 2014
Din pacate este o procedura nelegala si foarte des uzitata, din lipsa unor texte de lege/norme care sa specifice aceste aspecte. Poprirea indisponibilizeaza conturile, pana la stingerea debitului, iar bancile, desi cunosc limita de 1/3, nu au posibilitatea de a aplica restituirea sumelor suplimentare, generate de venituri salariale. Nu ca nu ar vrea (desi cine stie?!) ci ca nu au norme legale de actiune in aceste situatii. Conjunctura e trista. Cu banca nu veti ajunge la acord. Insa va puteti adaposti prin limitarea sumelor pe card. Pana la incheierea popririi, diferenta sa o primiti cash, daca si angajatorul vrea sa va ajute, bineinteles. Altfel, toate sumele ce vor intra in conturile poprite, vor fi indisponibile pana la stingerea executarii. Si mai este o problema... si banca (cat si angajatorul) vor face popririle separat (!!!) asta insemand ca si banca are obligatia sa va retina banii si sa ii vireze la creditor, chiar daca si angajatorul face si/sau a facut acelasi lucru... iar spun: lipsesc norme... deci, pana incheiati povestea asta, fiti cu ochii pe banca. Sa nu achitati mai mult decat este cazul, la final! Mult noroc!
Va multumesc pt informatii . O sa va tin la current dc mai apar alte "complicatii" poate ma puteti ajuta !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre poprire yonutz113 yonutz113 Buna seara Am un card de debit emis de banca ING pe care imi primesc salariul de la angajator. In trecut am efectuat tranzactii online la o camera de jocuri ... (vezi toată discuția)
Datorii neachitate auraama auraama Buna Ziua, Daca am datorii la banca ( suma de 3000 Ron), loc de munca incadrat cu CM si apartament propietate personala. Executorul mi-a pus propire pe ... (vezi toată discuția)
2 propiri de acelasi executor theeyebt theeyebt Buna ziua ! Am o intrebare cat la suta din salar poate un executor sa imi opreasca din cate stiu eu 30 % sau maixim 50 %? Acum 20 de zile am primit ... (vezi toată discuția)