Am o mare problema cu cei de la Otp factoring. Mama mea a avut un credit de nevoi personale din 2007 in valoare de 6000 de ron . Din 2011 nu a mai putut platii ratele iar creditul a ajus pe mana celor de la otp factoring . Teroriza-ti de telefoane si de amenintari am hotarat sa incepem sa platim. Am platit doar o rata de 200 de lei si apoi am aflat ca putem sa le cerem mai multe documente doveditoare sumei pe care ei o cer. Le-am trimis un mail in care le-am cerut toate actele si le-am zis ca au termen 30 de zile la dispozitie sa trimita. De atunci n-am mai primit niciun telefon de la ei si inainte cu cateva zile sa se faca o luna mi-au trimis mail si mi-au zis sa las adresa ca imi tr actele, mare mi-a fost mirarea atunci cand am ridicat plicul sa constat ca nu era niciun act din cate am cerut si ca era doar o somatie in care ma anuntatu cat am de plata si cat au luat ei de la banca. Le-am trimis un alt mail in care le-am spus ca n-am primit nimic din ce am cerut si sa urgenteze tr actelor si acum ei imi spun mie ca n-au niciun act si ca actele cerute sunt la banca in conditiile in care am fost la banca si acolo mi s-a spus ca ei nu mai au nimic, au dat la firma de recuperare. Iar ultimul mail trimis de ei a fost ca mailul nu constituie o forma de comunicare si ca trebuie sa le trimit o cerere semnata pe adresa lor si atunci imi vor raspunde in 30 de zile si ca maine dosarul va fi dat spre executare. Daca ei chiar tr dosarul si o sa fim chemati in instanta pot dovedii cum mailul ca eu am vrut sa platesc si ei nu au vrut sa imi ofere documentele? Si chiar credeti ca va trimite dosarul spre executare? Va rog am nevoie de un raspuns urgent. Nu stiu ce mail sa le mai scriu am impresia ca incearca sa ma santajeze cu amenintarile astea dar totusi nu vreau sa risc
Acceptul la plata prin efectuarea platii, chiar daca sumele erau prescrise, i-au repus in termenul de prescriptie... Este o procedura atat de des intalnita si uzitata si din pacate inca romanii nu au aflat ce drepturi au nici pana astazi, desi este internetul plin de informatii... Nu stiu din ce an nu ati mai achitat, insa daca ultima plata era din 2011 (sa zicem), sumele pe care vi le-a pus in plata OTP cu mari sanse erau prescrise... In fine. Acum, chiar si in ipoteza ca debitul era prescris, totusi, faptul ca ati efectuat plata, i-a repus in drepturi. Acum oamenii sunt linistiti... inca 3 ani de surghiun pentru dvs. Si da, este extrem de posibil sa trimita dosarul la executare, caci au primit toate "voturile" de la dvs... Faptul ca nu v-au raspuns si/sau nu va comunica actele, nu este o cauza de exonerare. In orice situatie, ideea este ca, daca veti ajunge la executare, trebuie macar sa stiti ca aveti (inca) dreptul de a face constestatii la executarea silita, atunci cand apare. Sa contestati suma, modul de calcul, samd. Mult succes!
Va multumesc frumos pentru raspuns ! Mama mea s-a speriat foarte tare cand a fost amenintata si a inceput sa achite desi eu i-am spus sa nu se grabeasca ca este posibil sa fie prescrisa. E bine de stiut ca avem dreptul la contestatie daca totusi vor trimite dosarul spre executare. Ce ma surprinde pe mine este atitudinea lor si cat de jigniti sunt ca eu le cer o validare a datorie si cata nesimtire au sa inceapa sa ma ameninte. Chiar nu exista o lege si pentru ei? Vreau sa ne achitam datoria dar vreau mai intai sa stiu ca atat am de plata si tot ei sunt cei care ameninta. Acum chiar nu o sa inchid ochii si o sa platesc vazand cum se opun ei sa tr acele acte ... inseamna ca ceva nu este ok