avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Lege executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Lege executare silita

Buna ziua,

Am facut o refinantare la o banca, mai exact OTP BANK in ian 2019 , am platit 2 rate in februarie si martie si din aprilie nu am mai platit....din cauza unor probleme. In August 2019 au trimis dosarul la OTP FACTORING - recuperator de creante, iar la sfarsitul lui februarie 2020 au trimis dosarul catre un executor. Am incercat sa ma inteleg cu ei, m-am oferit ca din iulie sa platesc aproape integral rata ( am fost afectat serios si sunt inca de pandemia COVID 19) dar nu am reusit. Mi-au zis sa platesc cat pot cand pot dar ei nu pot intoarce dosarul inapoi.

Intrebarea mea e : credeti ca am sanse , ma pot lege de vreo lege astfel incat sa scap de executarea silita ? Intreb pentru ca termenul de aproape 15 luni in care efectiv am facut doar plati mi se pare extrem de mare si poate exista vreo lege care m-ar putea ajuta la o eventuala contestare la executarea silita. E creditul meu , vreau si o sa-l platesc , dar daca exista vreo speranta sa evit poprirea pe salariu ( nu am bunuri ) vreau sa-mi incerc sansa.

Va rog , daca ma puteti ajuta cu un raspuns.

Multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2020
Arrow127, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 13:05, 21 Mai 2020
Buna ziua,
Nu puteti obliga creditorul sa accepte promisiunea dvs. de plata si sa renunte la prevederile contractuale pe care vi le-ati asumat la incheierea contractului de credit. Puteti insa formula contestatie la executare pentru alte motive prevazute de lege, daca situatia dvs. se incadreaza in vreunul. Cu titlul de exemplu puteti invoca inopozabilitatea creditoarei OTP Factoring daca nu s-a comunicat cesiunea de creanta catre dvs in forma ceruta de lege sau daca au fost nerespectate alte dispozitii legale privind executarea silita. Pentru a decide insa daca va incadrati in vreunul din motivele de executare silita, va recomand sa mergeti la un avocat care sa studieze documentele din dosarul de executare silita in termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita cu si fara creditor elena_d_a elena_d_a Buna seara, Fostul ginere a facut un credit la o banca, fiica mea a fost codebitor. Creditul nu s-a achitat, ei sunt divortati. Fiica mea are poprire pe ... (vezi toată discuția)
Credite bancare/ifn-uri Arrow127 Arrow127 Daca o banca mi-a facut o refinantare partiala ( mi-au ramas cateva IFN-uri lunare iar la unul am o rata de 770 lei/luna ) care pana la urma nu m-a avantajat ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperari nu vrea sa imi ofere actele si ma propune pentru executare CristinaS20 CristinaS20 Am o mare problema cu cei de la Otp factoring. Mama mea a avut un credit de nevoi personale din 2007 in valoare de 6000 de ron . Din 2011 nu a mai putut platii ... (vezi toată discuția)