Subiect: Evacuare chirias
Buna ziua! Va rog sa imi raspundeti urgent la o intrebare??
Am inchiriat un apt in urma cu 2 ani, mi s-a promis ca apt este in perfecta stare de functionare pe termen lung, eu precizand ca doresc sa locuiesc mai mult timp pana achizitionez propria locuinta!
Imediat dupa c e m-am mutat am constatat ca apt are grave probleme, nici pe departe conditii normale d elocuit, permanent probleme cu baia, bucataria, caldura etc! Am ajuns la certuri cu proprietara, negand toate acestea sub scuza ca ,, nu am stiut, inainte sa il inchiriati, cu 10 zile in urma l-am cumparat" .
De-a lungul timpului s-au efectuat tot felul de reparatii cu lipsa propriului meu confort, in ciuda faptului ca eu am platit mereu chiria si utilitatile!
Am sperat ca se rezolva si ca voi locui in conditii normale!
Nu m-am mutat, fiindu-mi foarte greu sa schimb locuinte, gandindu-ma ca iarasi cheltuiesc mult si ca poate dau si peste mai rau!
Proprietare s=-a gandit ca merge tot asa!
I-am cerut contract de inchiriere, inregistrat la Adm finante, adica formalitate legala de locuit , alaturi de viza de resedinta!
A refuzat categoric!
Avem doar hartii d emana, prima cum ca am inchiriat apt de la ea, cu plata chiriei lunare de si ca voi sta ,, mai mult de un an" exact asa scrie pe hartie, intrucat nu am vrut sa dau un termen fix , nestiind cand voi pleca din apt, iar celelalte hartii sunt lunare de plata a chiriei catre dansa! Nimic altceva!
Acum am inceput certuri serioase, pe motivul pierderilor mele, cerandu-i sa scada chiria sau sa participe la plata facturilor de caldura, nefiind confort!
S-a dus la o avocata, aceasta trimitand o notificare la un executor pentru a o primi eu, cum ca in termen de 60 zile sa parasesc apt!
Vechea si eterna poveste, daca proprietarului nu ii convine ca ii semnalezi probleme in legatura cu nerespectarea regulilor de inchiriere, te ameninta sa pleci din apt, ca sa scape!
Va intreb, poate un executor, conform Noului Cod de Procedura Civila , sa ma dea afara din apt, fara contract de inchiriere, inregistrat la adm finante???
Stiam ca nu poate decat in baza unei hotarari judecatoresti de evacuare pe care ia titlu executoriu!
A intervenit vreo noutate in Noul Cod Civil ???
Astept raspunsul la intrebarea mea, cat mai urgent posibil!
Va multumesc anticipat,
Simona Corina Donciu
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Cel mai recent răspuns:
andreigrigoriu , moderator
11:21, 5 Aprilie 2014