avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare chirias
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare chirias

Subiect: Evacuare chirias
Buna ziua! Va rog sa imi raspundeti urgent la o intrebare??
Am inchiriat un apt in urma cu 2 ani, mi s-a promis ca apt este in perfecta stare de functionare pe termen lung, eu precizand ca doresc sa locuiesc mai mult timp pana achizitionez propria locuinta!
Imediat dupa c e m-am mutat am constatat ca apt are grave probleme, nici pe departe conditii normale d elocuit, permanent probleme cu baia, bucataria, caldura etc! Am ajuns la certuri cu proprietara, negand toate acestea sub scuza ca ,, nu am stiut, inainte sa il inchiriati, cu 10 zile in urma l-am cumparat" .
De-a lungul timpului s-au efectuat tot felul de reparatii cu lipsa propriului meu confort, in ciuda faptului ca eu am platit mereu chiria si utilitatile!
Am sperat ca se rezolva si ca voi locui in conditii normale!
Nu m-am mutat, fiindu-mi foarte greu sa schimb locuinte, gandindu-ma ca iarasi cheltuiesc mult si ca poate dau si peste mai rau!
Proprietare s=-a gandit ca merge tot asa!
I-am cerut contract de inchiriere, inregistrat la Adm finante, adica formalitate legala de locuit , alaturi de viza de resedinta!
A refuzat categoric!
Avem doar hartii d emana, prima cum ca am inchiriat apt de la ea, cu plata chiriei lunare de si ca voi sta ,, mai mult de un an" exact asa scrie pe hartie, intrucat nu am vrut sa dau un termen fix , nestiind cand voi pleca din apt, iar celelalte hartii sunt lunare de plata a chiriei catre dansa! Nimic altceva!

Acum am inceput certuri serioase, pe motivul pierderilor mele, cerandu-i sa scada chiria sau sa participe la plata facturilor de caldura, nefiind confort!
S-a dus la o avocata, aceasta trimitand o notificare la un executor pentru a o primi eu, cum ca in termen de 60 zile sa parasesc apt!
Vechea si eterna poveste, daca proprietarului nu ii convine ca ii semnalezi probleme in legatura cu nerespectarea regulilor de inchiriere, te ameninta sa pleci din apt, ca sa scape!
Va intreb, poate un executor, conform Noului Cod de Procedura Civila , sa ma dea afara din apt, fara contract de inchiriere, inregistrat la adm finante???
Stiam ca nu poate decat in baza unei hotarari judecatoresti de evacuare pe care ia titlu executoriu!
A intervenit vreo noutate in Noul Cod Civil ???
Astept raspunsul la intrebarea mea, cat mai urgent posibil!
Va multumesc anticipat,
Simona Corina Donciu

Follow us: Avocatnetro on Facebook
Imi pare rau domnul avocat, sa va informez ca nu exista un termen pe ceea ce dv numiti un contract de inchiriere, adica conventia scrisa d emana intre mine si proprietar!!- este scris ca stau mai mult de un an, nu precizeaza cat, ca ar expira la data de....!
Un contract, in acceptiunea legala inseamna un document legalizat , notar sau adm fiscala!
Fara acesta ,stimata proprietara nu poate face nimic, nici macar nu are dreptul sa imi ceara chirie- asa spun executorii si instanta, ca doar pe contract d einchiriere la adm finante imi poate lua chirie!
Mai mult, trebuie sa asigure chiriasului si o adresa de resedinta pe cartea sa de identitate!
Ce presupune dpd vedere legal, formalitati legale de inchiriere apt???
o conventie scrisa de mana???
Exclus!
Pe baza acestui ,, contract " incaseaza un venit care trebuie impozitat ca orice venit!
Sigur ca se poate duce in instanta si ca poate cere evacuare, ramane de vazut daca o obtine!
Sigur ca nu voi astepta evacuarea!
Da rd econtract d einchiriere la adm finante am nevoie, il astept de un an cel putin si nu ma poate priva de acest drept!
Nici nu voi permite unui sarlatan sa imi ia bani timp de 2 ani si jumatate, fara sa considere ca are vreo obligatie fata de mine, in calitate de chirias!
Cu tot respectul, nu incurajati escrocii, stiu ca muti avocati o fac !!!
Nu se poate sa spuneti ca eu am formalitati legale de inchiriere!
In instanta ti se cer, la adm finante, la politie, la parchet, peste tot!
Intre timp m-a informat tocmai executorul despre aceste lucruri!!!!
Totul e foarte clar acum!!!
Multumesc oricum,
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2014
simocori1970, utilizator
:ban: Avertisment moderator!

Stimat forumist @simocori1970

Chiar dacă nu vă convin răspunsurile primite, nu rezolvlați nimic prin deschiderea mai multor topicuri cu același subiect, în speranța că veți primi și alte răspunsuri.

Nici postarea mesajelor consecutive, care ,,încarcă,, nejustificat întrebarea inițială, nu este o practică de dorit pe acest forum.

În acest sens, Regulamentul Forumului prevede:

1.3. Nu ne dorim sa postezi mesaje consecutive in aceeasi discutie; timp de 30 de minute de la publicare poti folosi butonul Editeaza pentru a-l completa (sau corecta), nu posta cate un mesaj nou in acest interval daca ai uitat sa scrii ceva.
În general, tine cont de faptul ca un mesaj trebuie sa poata fi citit rapid. Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si indispune cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu ''chinuind'' ceilalti membri ai comunitatii.

3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topicurile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori.

Acesta este și motivul pentru care un topic-clonă a fost șters.

Prin urmare, pentru a evita asemenea situații, vă invit să citiți în întregime Regulamentul și să-l respectați.

Vă mulțumesc.

Cu stimă,
moderator Andrei Grigoriu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare chiriasi elyn elyn Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: Am inchiriat unei personae apartamentul si a expirat contractual de inchiriere, ... (vezi toată discuția)
Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)
Chiriasul are dreptul sa-si faca un contract de cablutv fara acordul proprietarului? madoiclimber madoiclimber Buna ziua. Am o intrebare legata de dreptul unui chirias de a-si face un contract de utilitati/servicii in nume propriu, la adresa inchiriata, fara un acord al ... (vezi toată discuția)