Buna ziua,
Pe data de 17.04.2009, am avut un accident cu vatamare corporala. Circulam pe un drum cu 3 benzi pentru fiecare sens si ma aflam pe cea din mijloc. Inainte de intersectie cu cca. 50 m cel care circula pe banda din stanga si care se afla aproape paralel cu mine a tras de volan dreapta si a invadat banda mea. Am tras si eu de volan dreapta si am franat imobilizand astfle vehicolul meu. El a fugit, nefind atins, am martori care pot confirma aceasta si care au fost luati in vedere de politie la locul accidentului. De asemenea intersectia este monitorizata cu camera video. Problema vine acum; dupa ce am imobilizat vehicolul in spatele meu mai exact in bara spate stearsa si usa dreapta spate infundata cu prag cu tot a intrat un alt autoturism. Practic eu am fost declarat la primele cercetari ale politistilor vinovat ca am schimbat banda fara sa ma asigur. Soferul autoturismului care care a intrat in mine si-a luxat bratul lovindu-se in portiera. Are peste 10 zile de ingrijiri medicale dar mai putin de 60 oricum. Ideea este ca am cazut de acord cu el sa ne intelegem, iar pretentiile acestuia sunt undeva la 4000 Ron. Asta fiindca masina imi spune el dureaza cam 3 saptamani sa o repare si ma rog functioneaza ca taxi asa ca este sursa de venit. Mi-a fost retinut permisul de conducere si am o dovada de 15 zile, iar alcoolemia a fost 0,0. Nu stiu ce sa fac, cum sa procedez. Intrebarea mea este urmatoarea : exista posibilitatea sa ies castigat din situatia prezentata anterioor, si daca nu cam la ce sume de proces si alte cheltuieli sa ma astept ? Nu stiu, 4000 ron mi se pare mult, avand i vedere ca nu am asemenea surse de venit, nu cunosc astfel de cazuri poate din experienta dumneavoastra aveti idee de cat de cere in cazuri asemanatoare. Va multumesc !
Sunteti zgarcit cu relevarea nr de zile ML acordate partii vatamate: "Are peste 10 zile de ingrijiri medicale dar mai putin de 60 oricum"
4000 de lei nu este o suma mare. Cunosc situatii cand pentru 9 zile s-au platit numai daune morale 3.000 de lei. Va trebui sa va adresati asigurarii RCA a dvs cu o cerere prin care rugati sa despagubeasca cu suma respectiva de 4000 de lei cu titlu de daune morale partea vatamata din accidentul produs din vina dvs.
Va multumesc pentru raspuns. Precizez faptul ca ideea cu mai mult de 10 zile dar mai putin de 60 a avut doar caracter informativ, voiam doar sa sugerez unde ma incadrez stiind ca in functie de numarul de zile de spitalizare sau de ingrijiri medicale te poti clasa la o fapta sau alta. Cu toate ca m-am gandit zilele astea la faptul ca poate omul asta a avut sarbatori de pasti nu tocmai fericite la fel de tare imi doresc sa nu se profite de situatia in cauza. Oricum din raspunsul dumneavoastra spunand ca ati cunoscut caz de 3000 ron ptr. 9 zile atunci 4000 ar fi o suma rezonabila in cazul meu. Cat despre zgarcenie ce sa va zic, ideea este ca nu dispun de suma respectiva.
m-am referit la "zgarcenia" dvs privind detaliile cu privire la nr exact de zile de spitalizare a partii vatamate.
Rog re-citit textul scris si citat de mine mai sus, pe care il reiau aici alaturat:
Carpatina: Sunteti zgarcit cu relevarea nr de zile ML acordate partii vatamate:
referitor la
Cenzoru: "Are peste 10 zile de ingrijiri medicale dar mai putin de 60 oricum"
Ma scuzati intelesesem gresit. Soferul vatamat imi spune ca sunt 3 saptamani in care trebuie sa stea cu mana in gips, asta i-a zis medicul, nu are spitalizare. Cel de la cercetari de la politie imi zice ca pentru un brat luxat din experienta lui nu sunt nici macar 10 zile, dar am vazut mana in gips asa ca tind sa-l cred pe vatamat. Sunt prost informat chiar azi am sa merg la politie pe Udriste sa vad ce si cum. Vreau sa vad un certificat medico legal ca sa stiu ce are mai exact. Nu stiu daca sa cred ce-mi zice vatamatul, adica mi-a spus ca nu il deranjeaza faptul ca are bratul luxat fiindca nu il doare si ca ceea ce il deranjeaza este ca intarzie cei de la service sa ii repare Dacia undeva la 3 saptamani (mi se pare enorm de mult pentru o aripa si doua jante indoite, ceva la directie si planetare). Ma intreb oare nu trage de timp sa aiba cat mai multe zile de reparatii sau ingrijiri. Intrebarile mele sunt: certificatul medico legal cand se elibereaza? Daca poate fi influentat? Daca poate sa stea cu masina pur si simplu in service fara sa-i faca nimic asa castiga timp (bani) ?
Va multumesc !
"cel de la cercetari de la politie" sa invete un pic mai bine Codul penal precum si atributiile care ii sunt date in sarcina sa, si sa nu faca afirmatii intr-un domeniu pe care nu il cunoaste: medicina. Toti politistii au impresia ca se pricep la toate, dar culmea, la cauza pe care trebuie sa o cerceteze, putini sunt cei care isi fac constiincios datoria si meseria.
Stimate "cenzoru,
un certificat ML se elibereaza de obicei in astfel de cazuri, numai dupa ce s-a externat pacientul respectiv. Certifcatul ML nu poate fi influentat de nimeni. Medicul legist nu isi risca meseria pentru nimeni.
Partea vatamata s-ar putea sa afirme ca nu are dureri, deoarece medicul curant ii administreaza calmante - tratament contra durerilor.
Service-ul unde se afla masina o va repara in functie de mai multe criterii: daca clientul a platit anticipat reparatia, sau daca clientul nu le-a explicat exact ce anume doreste sa se repare la masina, sau inca masina respectiva nu a ajuns la rand sa fie reparata etc. Sau alte criterii pe care numai service-ul il stie. Timpul afectat stationarii si reparatiei masinii este o problemea a service-ului, pentur care dvs puteti sa intrebati, sa va informati. Acestea nu pot avea echivalentul timpului cat partea vatmata a fost "stationat "si a fost "reparat" intr-un spital. :)
Accident auto
Tudor.Barbu
Bună ziua,
Vă solicit şi eu ajutorul cu un sfat în următoarea problemă: luni, în timpă ce conduceam un autoturism Dacia Logan am lovit frontal o altă ... (vezi toată discuția)
Buna ziua
ella_tw3ety
buna ziua.. sunt din buzau si...am o problema si sper sa gasesc aici un raspuns ca sunt foarte confuza...am avut acum ceva timp un accident...am atins un ... (vezi toată discuția)