avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident auto

Bună ziua,
Vă solicit şi eu ajutorul cu un sfat în următoarea problemă: luni, în timpă ce conduceam un autoturism Dacia Logan am lovit frontal o altă maşină. Vina asupra accidentului îmi aparţine în totalitate, deoarece am intrat în depăşire şi nu am apreciat corect distanţa faţă de autoturismul care venea din contrasens. Depăşirea era permisă pe respectivul segment de drum, iar nici un şofer nu consumase băuturi alcoolice. Eu şi pasagerul din dreapta din maşina mea nu am avut decât răni superficiale, dar şoferul celeilalte maşini a suferit o fractură de gambă şi una de braţ. Persoana în cauză va necesita 45 de zile de îngrijiri medicale - timp în care va sta cu piciorul în gips la domiciliu. Eu (sper că) voi ajunge la o înţelegere financiară cu victima ca să nu depună plângere împotriva mea, dar am înţeles că datorită zilelor numeroase de spitalizare, tot voi fi cercetat penal.
Mă puteţi lămuri care este procedura în tip de cazuri şi cam ce trebuie să fac? Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 17:59, 11 Noiembrie 2006
Art. 186. - (1) Fapta prin care s-a pricinuit integrităţii corporale sau sănătăţii o vătămare care necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 60 de zile se pedepseşte cu închisoare strictă de la un an la 5 ani.
(2) Fapta prevăzută în alin. (1) săvârşită asupra unui membru de familie se pedepseşte cu închisoare strictă de la un an la 6 ani
3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. În cazul faptei prevăzute în alin. (2), acţiunea penală se pune în mişcare şi din oficiu.
(4) Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.
Ideea este, care v-a fost spusa si pe alte forumuri, ca depinde cate zile de ingrijiri au fost acordate prin certificatul medico-legal.
Si trebuie sa tineti aproape de victima: vizite la spital, plati etc. pentru a diminua efectele....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere (actiune) vatamare corporala freeanifer freeanifer Buna seara/ziua Dupa cit timp trebuie o victima sa intenteze o actiune de vatamare corporala , insotita de actele doveditoare , martori , certificat ... (vezi toată discuția)
Plangere prealabila aelex aelex Daca termenul de 2 luni din momentul in care o persoana putea sa depuna plangere prealabila curge si aceasta nu a depus din motive neimputabile ei (ex.coma 3 ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vatamare corporala-ce pot eu sa fac? barbu_ady barbu_ady buna ziua ma numesc bardu adrian acum o saptamana logodnica mea a fost lovita de o masina pe trecerea de pietoni.vina apartine in totalitate soferului.ea este ... (vezi toată discuția)