avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident

Buna ziua,
Pe data de 17.04.2009, am avut un accident cu vatamare corporala. Circulam pe un drum cu 3 benzi pentru fiecare sens si ma aflam pe cea din mijloc. Inainte de intersectie cu cca. 50 m cel care circula pe banda din stanga si care se afla aproape paralel cu mine a tras de volan dreapta si a invadat banda mea. Am tras si eu de volan dreapta si am franat imobilizand astfle vehicolul meu. El a fugit, nefind atins, am martori care pot confirma aceasta si care au fost luati in vedere de politie la locul accidentului. De asemenea intersectia este monitorizata cu camera video. Problema vine acum; dupa ce am imobilizat vehicolul in spatele meu mai exact in bara spate stearsa si usa dreapta spate infundata cu prag cu tot a intrat un alt autoturism. Practic eu am fost declarat la primele cercetari ale politistilor vinovat ca am schimbat banda fara sa ma asigur. Soferul autoturismului care care a intrat in mine si-a luxat bratul lovindu-se in portiera. Are peste 10 zile de ingrijiri medicale dar mai putin de 60 oricum. Ideea este ca am cazut de acord cu el sa ne intelegem, iar pretentiile acestuia sunt undeva la 4000 Ron. Asta fiindca masina imi spune el dureaza cam 3 saptamani sa o repare si ma rog functioneaza ca taxi asa ca este sursa de venit. Mi-a fost retinut permisul de conducere si am o dovada de 15 zile, iar alcoolemia a fost 0,0. Nu stiu ce sa fac, cum sa procedez. Intrebarea mea este urmatoarea : exista posibilitatea sa ies castigat din situatia prezentata anterioor, si daca nu cam la ce sume de proces si alte cheltuieli sa ma astept ? Nu stiu, 4000 ron mi se pare mult, avand i vedere ca nu am asemenea surse de venit, nu cunosc astfel de cazuri poate din experienta dumneavoastra aveti idee de cat de cere in cazuri asemanatoare. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: amandeal , utilizator 16:12, 29 Aprilie 2009
Medicul poate fi influentat ( va spun din experienta ).Poate fi influentat si acum dar si dupa aceea . Eu am fost implicata intr-un eveniment in care o batrana a cazut langa portiera din fata a masinii , pe partea carosabila , si si-a rupt piciorul si a avut o entorsa la glezna. Mentionez ca nu am lovit-o , masina nu a vut nici un fel de semne , dar in acel moment am dus-o la spital si am acceptat ca as fi putut s-o ating ( ma pierdusem ). Pe toata perioada spitalizarii am fost la ea , iar cand a iesit mi-a cerut 30.000 RON . ( Nu ea ci nepoata, dar ea a consimtit ) . Initial a avut 45 -50 zile de ingrijiri medicale ( Batrana are 84 de ani , iar ev s-a petrecut pe 12.07.2008.
Acum batrana este bine , s-a refacut , dar sustine in continuare ca nu poate sa mearga ( desi iese , duce gunoiul la poarta - au vazut-o vecinii ). si si-a scos un nou certif medico- legal pentru 150-180 zile de ingr medicale.
Deci dupa 260 de zile de la producerea ev . medicul ii da 150 -180 de zile ( deci spune ca ea s-a facut bine acum 100 de zile ) de ce 100 si nu 75 .... pentru ca oricum la aceasta data s-a facut bine.
Mentionez ca dosarul este la Procuratura , dar s-a schimbat incadrarea .Intre timp batrana a zis ca era pe trotuar si nu pe strada , pentru ca ei i-a luat declaratie dupa o luna cand stia ca nu ii voi da banii .( Noroc ca atunci cand a ridicat-o cineva de jos a putut depunr marturie la Pol .
Dar va imaginati ce inseamna toate aste .... avocat .. exp tehnic auto , expertize medicale .. etc
Inca nu am ajuns in instanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala accident cu masina Am o cunostinta care a accidentat cu masina o persoana.In urma accidentului persoana si-a luxat piciorul si acesta a fost bagat in gips.Tinand cont ca gipsul ... (vezi toată discuția)
Accident auto Tudor.Barbu Tudor.Barbu Bună ziua, Vă solicit şi eu ajutorul cu un sfat în următoarea problemă: luni, în timpă ce conduceam un autoturism Dacia Logan am lovit frontal o altă ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ella_tw3ety ella_tw3ety buna ziua.. sunt din buzau si...am o problema si sper sa gasesc aici un raspuns ca sunt foarte confuza...am avut acum ceva timp un accident...am atins un ... (vezi toată discuția)