avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... La calculul pensiei a fost omisa o perioada de stagiu
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

La calculul pensiei a fost omisa o perioada de stagiu

Casa de pensii a omis sa preia din cartea de munca, cateva luni bune de stagiu de cotizare. Perioada de contestare este de mult depasita. Se mai poate solicita Casei o revizuire pentru adaugarea acestei perioade? Are sanse mai mari o actiune judecatoreasca? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:56, 2 Aprilie 2014
Ar fi normal sa se poata, mai ales ca eroarea nu va apartine si este facuta de un angajat al Casei de Pensii, asadar faceti o cerere si inregistrati-o prin Registratura Casei de Pensii.
Daca pe cale amiabila nu se corecteaza prin revizuire pensia, primind si un raspuns negativ, atunci recurgeti la o actiune in instanta unde prezentati si raspunsul negativ de la Casa de Pensii si cereti ca prin hotararea ce se va da sa se impuna corectarea prin includerea la calcul a acelei perioade.
Sanse sunt daca cereti, este un drept care nu a fost acordat corespunzator si in intregul sau.
Succes !
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
Mihail_POPA, utilizator
Verificati carnetul de munca, daca e trecuta mentiunea - angajatorul nu face dovata platii sau - in perioada ... lipsa state plata - de catre Inspectoratul Teritorial de Munca, atunci acea perioada nu se ia in calcul la stagiul de cotizare. Cereti casei de pensii o copie dupa buletinul de calcul si perioadele contributive si verificati cu carnetul de munca.
Persoana in cauza este deja in proces cu Casa de Pensii, intr-o alta cauza care a ramas fara obiect, caci litigiul a fost remediat intre timp. Acum este in situatia de a renunta la proces,(inca nu s-a fixat primul termen) dar ma gandeam daca nu poate castiga timp si sa schimbe cererea, in sensul in care sa solicite inregistrarea corecta a perioadelor, conform cartii de munca. Este obligatoriu sa se fi adresat cu aceasta cerere anterior Casei de pensii sau Comisiei, sau o poate face in instanta, depunand o cerere completatoare? Multumesc.
1. - Se adreseaza mai intai Comisiei Centrale de Contestatii de pe langa Casa Nationala de Pensii Publice.
- Contestatia o depune la Casa de Pensii de care apartine si care o va trimite la CCC.

2. Dupa primirea raspunsului de la CCC va lua o hotarare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca artur1971 artur1971 Buna ! Daca dupa ce am terminat liceul am stat prima data in somaj iar doar dupa 1 an m-am angajat si m-i s-a facut carte de munca , anul in care am stat in ... (vezi toată discuția)
Pensionar sadaka sadaka Buna ziua , am nevoie de o parere in legatura cu recalcularea pensiei, incepand cu anul 2002 ( noiembrie) , mi sa redus punctajul de la 1.44 la 1.33 ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie pentru limita de varsta cocos44 cocos44 Buna seara ! -sunt pensionar de limita de varsta din anul 2004; -acum,in luna iulie 2011,printrun concurs de imprejurari,am intra in posesia Buletinului de ... (vezi toată discuția)